Καπιτώλιο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στην Ουάσινγκτον κι ένας αστυνομικός

Καπιτώλιο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στην Ουάσινγκτον κι ένας αστυνομικός

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε δύο αστυνομικούς σε φυλάκιο ελέγχου του Καπιτωλίου είναι νεκρός, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία προς το παρόν, όμως αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου σε λίγα λεπτά. Το συγκρότημα όπου στεγάζονται τα δύο Σώματα του Κογκρέσου τέθηκε σε συναγερμό νωρίτερα, μετά το συμβάν αυτό. Δεκάδες περιπολικά και άλλα οχήματα της αστυνομίας, χωρίς διακριτικά, έσπευσαν στην περιοχή, ενώ από πάνω πετούσε ένα ελικόπτερο.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Καπιτώλιο αποκλείστηκαν ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο. Κρατώντας ασπίδες, μέλη της Εθνοφρουράς, που έχουν αναπτυχθεί στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα μετά τις 6 Ιανουαρίου, περικύκλωσαν το συγκρότημα. Την ίδια ώρα, άλλοι συνάδελφοί τους στήθηκαν στα οδοφράγματα της αστυνομίας, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους.

Βουλευτές και γερουσιαστές δεν βρίσκονταν στο Καπιτώλιο, αφού το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα δεν συνεδριάζει, λόγω των διακοπών του Πάσχα. «Ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε τι συνέβη», ανέφερε μέσω του Twitter ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ευχαριστώντας την αστυνομία. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επίσης δεν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον. Νωρίτερα το απόγευμα είχε αφιχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, την εξοχική κατοικία των Αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.

Νεκρός ο ένας εκ των δύο αστυνομικών:

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο σήμερα στη βόρεια είσοδο του Καπιτωλίου είναι νεκρός, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου και το συμβάν αυτό μάλλον δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια.

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αστυνομία του Καπιτωλίου, μετά την 6η Ιανουαρίου», τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια συνεχιζόμενη απειλή» για την ασφάλεια.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

https://twitter.com/BNONews/status/1378033385717792774?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1378033385717792774%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parapolitika.gr%2Fdiethni%2Farticle%2F1103858%2Fkapitolio-nekros-o-drastis-tis-epithesis-stin-ouasington%2F

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS