Καταιγίδα Άιντα: Στους 45 ο αριθμός των νεκρών σε τέσσερις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ [βίντεο]

Καταιγίδα Άιντα: Στους 45 ο αριθμός των νεκρών σε τέσσερις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ [βίντεο]

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις αιφνίδιες πλημμύρες ιστορικών διαστάσεων που «χτύπησαν» τα βορειοανατολικά αφήνοντας τουλάχιστον 45 ανθρώπους νεκρούς, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι απαιτούνται «ιστορικές επενδύσεις» για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Οι αντιμετωπίζουν μια καταστροφή που σχετίζεται με το κλίμα σε ολόκληρη τη χώρα και η αντιμετώπισή της είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ σημειώθηκαν πρωτοφανή επίπεδα βροχοπτώσεων.

Αρκετοί πολίτες εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένα υπόγεια και αυτοκίνητα.

Έξι πολιτείες είχαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές:

  • Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι, δήλωσε ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία του - οι περισσότεροι είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους.
  • Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά τους και ένα αγοράκι δύο ετών. Έντεκα από αυτούς πνίγηκαν ενώ ήταν παγιδευμένοι στα πλημμυρισμένα υπόγεια, ανέφεραν αξιωματούχοι.
  • Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πενσυλβάνια, ενώ ένας στρατιώτης στο Κονέκτικατ παρασύρθηκε όταν ανταποκρίθηκε σε κλήση.
  • Θάνατοι αναφέρθηκαν επίσης στο Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια.

Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο στο Νιου Τζέρσεϊ όσο και στη Νέα Υόρκη, επιτρέποντας στις δύο πολιτείες να λάβουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την υποστήριξη των τοπικών προσπαθειών αντιμετώπισης καταστροφών.

Ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στη συχνότητα εκδήλωσης καταιγίδων είναι ακόμα ασαφής, αλλά γνωρίζουμε ότι οι αυξημένες θερμοκρασίες της θάλασσας θερμαίνουν τον αέρα και καθιστώντας περισσότερη ενέργεια διαθέσιμη η οποία «οδηγεί» τυφώνες, κυκλώνες και καταιγίδες. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό να είναι πιο έντονες με πιο ακραίες οι βροχοπτώσεις.

Ο κόσμος έχει ήδη θερμανθεί κατά περίπου 1,2 βαθμούς Κελσίου από τότε που ξεκίνησε η βιομηχανική εποχή και οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δεν κάνουν σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ