Καταρρέει η τουρκική οικονομία - Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις Ερντογάν

Καταρρέει η τουρκική οικονομία - Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις Ερντογάν

Ο κυβερνητικός φορέας αποφάσισε να κάνει αύξηση 36% στα πρόστιμα, την ώρα που ο πληθωρισμός είναι στο 19%.

Τη στιγμή που η τουρκική οικονομία καταρρέει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει μομφές για την αντιμετώπιση της Ε.Ε και των ΗΠΑ προς τη γείτονα χώρα.

Ειδικότερα, η οικονομία της χώρας καταρρέει μέρα με την ημέρα, με τον Ερντογάν να προχωρά σε οικονομική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να διασώσει ένα μέρος της. Ο τούρκικος τύπος δείχνει στα πρωτοσέλιδά της την αντίθεσή της σχετικά με τις αποφάσεις καθώς και με την επικείμενη οικονομική εξαθλίωση του λαού. Ο κυβερνητικός φορέας αποφάσισε να κάνει αύξηση 36% στα πρόστιμα, την ώρα που ο πληθωρισμός είναι στο 19%.

«Ο Ερντογάν ζητά πουλώντας ουσιαστικά τουρκικούς εθνικούς πόρους»

Παράλληλα, το τούρκικο υπουργείο Άμυνας, εξέδωσε ανακοίνωση που κάνει λόγο για την κορβέτα «Φατίχ», την οποία επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι των Ηνωμένων Εθνών στην Ανατολική Μεσόγειο, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα ζητήματα της περιοχής, και την γείτονα χώρα να προειδοποιεί ότι θα «απαντήσει» σε οποιαδήποτε πρόκληση στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

«Τα δεδομένα είναι ότι στα θαλασσοτεμάχια 10 και 6 στην Κυπριακή ΑΟΖ, η οποία είναι νόμιμη, επανέρχονται αμερικάνικοι και ευρωπαϊκοί κολοσσοί», τόνισε ο Γιάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ.

Η χρηματοδοτική ανάσα από τα Η.Α.Ε, έχει σκοπό να καλύψει μέρος του χρέους της τουρκικής οικονομίας της τάξεως των 96 δις δολαρίων. Όταν δίνεις χρήματα ζητάς και κάτι. Τα ΗΑΕ εισδύουν στην τουρκική οικονομία κάνοντας ουσιαστικά έναν ανταγωνισμό με το Κατάρ. Ο κ. Ερντογάν ζητά,.πουλώντας ουσιαστικά τουρκικούς εθνικούς πόρους, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να αλλάξουν στάση απέναντιστη Λιβύη», πρόσθεσε.

«Ο Ερντογάν λόγω των ακραίων θέσεων του, που πλήττουν την Δύση δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα να ζητήσει οριζόντια αντιμετώπση για ζητήματα υβριδικού πολέμου και μεταναστεύσεως», ανέφερε ο κ. Μάζης. «Δεν βλέπω θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», κατέληξε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS