Κατεχόμενα: Ολοκληρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν -Με προσευχή στο νεόδμητο τζαμί και στρατιωτική παρέλαση

Κατεχόμενα: Ολοκληρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν -Με προσευχή στο νεόδμητο τζαμί και στρατιωτική παρέλαση

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις από το ξενοδοχείο Concorde στο κατεχόμενο Κιόνελι, στις 13:30.

Προηγήθηκε προσευχή, στις 6:00, στο νεόδμητο τζαμί Χαλά Σουλτάν στη Μια Μηλιά, καθώς η σημερινή ημέρα συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών. Στις 8:00 θα συμμετάσχει στην τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στις 9:00 θα ξεκινήσει στρατιωτική παρέλαση, στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσούκ, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης της Τουρκίας που συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα
Στην προκλητική τακτική του και τις αλυτρωτικές κορώνες επέμεινε και από τα Κατεχόμενα, όπου βρέθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος έκανε ξανά λόγο για «δύο ξεχωριστά κράτη» στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την τουρκική εισβολή του 1974 «ηρωικό έπος».

Παράλληλα, ο Ερντογάν σχολίασε ότι «εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια», ενώ αναφορικά με τα «χαρμόσυνα νέα» προανήγγειλε την κατασκευή «προεδρικού μεγάρου» και κτιρίου «εθνοσυνέλευσης».

«Είναι μια πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, είτε το θέλουν είτε όχι», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ως μια μεγάλη υπόθεση χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Τούρκος πρόεδρος. Συνέχισε λέγοντας ότι η «υπόθεση αυτή», όπως χαρακτήρισε το εθνικό μας ζήτημα, «είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησης, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974».

«Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ