Κατήγγειλε τον βιασμό της από το αφεντικό της στην Alibaba και… απολύθηκε

Κατήγγειλε τον βιασμό της από το αφεντικό της στην Alibaba και… απολύθηκε

Η Alibaba απέλυσε την εργαζόμενη η οποία πριν από μερικούς μήνες, είχε κατηγορήσει τον προϊστάμενό της για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός έλαβε την απόφαση να απομακρύνει τη συγκεκριμένη υπάλληλο από την εταιρεία καθώς, τα όσα υποστηρίζει είναι ψέματα.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο, η Τσόου, εργαζόμενη στην Alibaba, δημοσίευσε ένα κείμενο 8.000 λέξεων στο οποίο περιέγραφε τι ακριβώς της είχε συμβεί. Τα πάνω κάτω είχε φέρει τότε, στον κινεζικό κολοσσό, καθώς κατηγορούσε τον μάνατζέρ της αλλά και έναν πελάτη της εταιρείας για βιασμό έπειτα από δείπνο με πολύ αλκοόλ και μάλιστα, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Σάλος προκλήθηκε στη συνέχεια, στα μέσα ενημέρωσης. Το σκάνδαλο στάθηκε η αφορμή να ξεσπάσει μια έντονη συζήτηση και στα social media αναφορικά με τις διακρίσεις κατά των γυναικών σε εταιρείες τεχνολογίας, ιδίως στην Κίνα. Ο Γουάνγκ, ο διευθυντής της Alibaba, για τον οποίο γίνεται λόγος, απολύθηκε λίγο αργότερα, και δύο ανώτερα στελέχη του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου παραιτήθηκαν καθώς ο Ceo της Alibaba χαρακτήρισε το χειρισμό του περιστατικού από την πλευρά της εταιρείας ως «άκρως ταπεινωτικό».

Το Σεπτέμβριο, οι εισαγγελείς έκλεισαν την υπόθεσή εναντίον του Γουάνγκ, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του δεν αποτελούσε ποινικό αδίκημα και δεν επρόκειτο να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις. Του αποδόθηκε η κατηγορία της «βίαιης απρέπειας», η οποία επέφερε μέγιστη ποινή κράτησης 15 ημερών.

Η Alibaba έκτοτε, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα καλύτερο πλαίσιο προστασίας των υπαλλήλων της. Πλέον, διαθέτει τηλεφωνική γραμμή και μια ομάδα από ανώτερα στελέχη γυναικών αφιερωμένη στη διερεύνηση καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση. H είδηση όμως, για την απόλυση της Τσόου, προκάλεσε ένα νέο κύμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο. Οι αναρτήσεις που έφεραν το hashtag «Η γυναίκα υπάλληλος της Alibaba απολύθηκε» είχαν συγκεντρώσει περισσότερες από 680 εκατομμύρια προβολές το πρωί της Δευτέρας.

«Η κίνηση αυτή προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά όχι μόνο στην Alibaba αλλά και στην κοινωνία», έγραφε μια ανάρτηση. Πολλοί μάλιστα, ήταν εκείνοι οι οποίοι αμφισβήτησαν την κίνηση της Alibaba. «Ως γίγαντας του Διαδικτύου, αυτό που έκανε η Alibaba ήταν απαράδεκτο. Η απόλυση της γυναίκας προκάλεσε νέα προβλήματα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ