Σοκ στην Ιταλία: Κατολίσθηση εξαφάνισε νεκροταφείο – 200 φέρετρα κατέληξαν στη θάλασσα! [βίντεο]

Σοκ στην Ιταλία: Κατολίσθηση εξαφάνισε νεκροταφείο – 200 φέρετρα κατέληξαν στη θάλασσα! [βίντεο]

Την τελευταία στιγμή πρόλαβαν να απομακρυνθούν εργάτες σ’ ένα νεκροταφείο πόλης στην Ιταλία, προτού ολόκληρη η πλαγιά στην οποία βρισκόταν, καταρρεύσει μετά από κατολίσθηση και χαθεί στη θάλασσα.

Δεκάδες φέρετρα κατέληξαν στη Μεσόγειο θάλασσα και πολλά άλλα πιστεύεται ότι καταπλακώθηκαν από τα μπάζα όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση γύρω στις 15:00 τοπική ώρα χθες το απόγευμα στην πόλη Καμόλι, ένα τουριστικό θέρετρο βορειοδυτικά της Γένοβας. Ένα τεράστιο κομμάτι της πλαγιάς κατέληξε στα νερά, κάπου 50 μέτρα κάτω, ενώ καταστράφηκαν και δύο παρεκκλήσια.


Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για τον εντοπισμό όσο το δυνατόν περισσότερων φερέτρων καθώς οι συγγενείς των θαμμένων στο νεκροταφείο, περιμένουν με αγωνία να διαπιστώσουν αν οι σοροί των αγαπημένων τους προσώπων ήταν μεταξύ εκείνων που κατάπιε η κατολίσθηση.

 

https://twitter.com/emergenzavvf/status/1363881408360554496?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1363881408360554496%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fkatolisthisi-exafanise-nekrotafeio-italia-200-feretra-thalassa

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η κατολίσθηση προκλήθηκε από διάβρωση της ακτογραμμής μετά τις πρόσφατες καταιγίδες στην περιοχή της Λιγουρίας, γνωστής ως ιταλικής Ριβιέρα. Κάτοικοι της Καμόλι ανέφεραν ότι άκουσαν την κατολίσθηση από τα σπίτια τους και ορισμένοι έτρεξαν στο νεκροταφείο όταν άκουσαν τον εκκωφαντικό θόρυβο που έκανε η πλαγιά πέφτοντας στη θάλασσα. Το νεκροταφείο χτίστηκε πριν από ενάμιση αιώνα και εδώ και κάποιο διάστημα γίνονταν εργασίας ενίσχυσης της πλαγιάς. Αλλά όπως υποστήριξε ο δήμαρχος – και γεωλόγος στο επάγγελμα - Φραντσέσκο Ολιβάρ, ήταν δύσκολο να προβλεφθεί η κατολίσθηση, ενώ όπως επεσήμανε τα περισσότερα από τα φέρετρα μπορεί να έχουν θαφτεί κάτω από τόνους χωμάτων και άλλων φερτών υλών. Ευτυχώς, την ώρα της κατολίσθησης, το νεκροταφείο ήταν κλειστό για το κοινό – όπως κάθ ε Δευτέρα – και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Οι προσπάθειες εντοπισμού των φερέτρων – μεταξύ άλλων και με drone – συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS