Κίνα: Δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν από τον σφοδρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ κοντά στα σύνορα με το Κιργιστάν [βίντεο]

Κίνα: Δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν από τον σφοδρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ κοντά στα σύνορα με το Κιργιστάν [βίντεο]

Πάνω από 120 σπίτια κατέρρευσαν από τον σφοδρό σεισμό που συγκλόνισε ορεινή, απομακρυσμένη περιοχή στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας με κρατικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες και να αναφέρουν ότι οι ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων σε χώρες της κεντρικής Ασίας.

Ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ στην κομητεία Γούσι της δυτικής Κίνας, κοντά στα σύνορα με το Κιργιστάν, σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00 τα χαράματα τοπική ώρα, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, ένα 24ωρο μετά την φονική κατολίσθηση στη νοτιοδυτική Κίνα.

Τουλάχιστον πέντε χωριά βρίσκονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού, που προκάλεσε την κατάρρευση τουλάχιστον 120 σπιτιών, ενώ ακολούθησαν πάνω από 50 μετασεισμοί εντάσεως έως 4,5 Ρίχτερ.

Σχεδόν 200 διασώστες εστάλησαν στην περιοχή, ενώ θα ακολουθήσουν εκατοντάδες ακόμη, σύμφωνα με το Xinhua.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε χώρες της κεντρικής Ασίας

Σφοδρές δονήσεις έγιναν αισθητές σε πόλεις σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, όπως στο Κασγκάρ και στο Χοτάν της νότιας επαρχίας Σιντζιάνγκ στο Δρόμο του Μεταξιού.

Βίντεο που αναρτήθηκαν από κατοίκους της Σιντζιάνγκ στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φωτιστικά να σωριάζονται στο πάτωμα την ώρα του σεισμού, και πανικόβλητους ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους, τυλιγμένοι με κουβέρτες καθώς οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν έως και τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και πέρα ​​από τα σύνορα στο Κιργιστάν, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο Καζακστάν, κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, του Αλμάτι, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βγήκαν έξω παρά το κρύο, ορισμένοι με πιτζάμες και παντόφλες, ανέφερε το Reuters. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός μέχρι το Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι κάτοικοι στις αγροτικές περιοχές της νότιας και δυτικής Σιντζιάνγκ είναι ως επί το πλείστον Ουιγούροι, μια ως επί το πλείστον μουσουλμανική εθνοτική μειονότητα που έχει γίνει στόχος καταστολής από την κινεζική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Τον Δεκέμβριο, ένας ισχυρός σεισμός προκάλεσε τον θάνατο 151 ανθρώπων στις επαρχίες Γκανσού και Τσινγκχάι στη βορειοδυτική Κίνα, ο φονικότερος που έπληξε τη χώρα εδώ και εννέα χρόνια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ