Κίνα: Παραδοχή της κυβέρνησης Σι για τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από covid - Σοκάρουν τα βίντεο από τα γεμάτα νοσοκομεία

Κίνα: Παραδοχή της κυβέρνησης Σι για τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από covid - Σοκάρουν τα βίντεο από τα γεμάτα νοσοκομεία

Μετά από πολύ καιρό, υψηλόβαθμοι υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Κίνα παραδέχτηκαν πως ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο Covid είναι «τεράστιος» και το 70% των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Σαγκάης έχουν μολυνθεί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το Πεκίνο προειδοποιεί τις χώρες της Δύσης για «αντίποινα» ύστερα από τους περιορισμούς που επέβαλαν σε όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς από το κινεζικό έδαφος.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση της Κίνας χαλάρωσε απότομα τα δρακόντεια μέτρα στρατηγικής «μηδενικής ανοχής» για την αντιμετώπιση της νόσου Covid με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να γεμίσουν από ασθενείς με βαριά συμπτώματα κορωνοιού και τα κρεματόρια από πτώματα.

Τώρα, όμως, Κινέζοι αξιωματούχοι έσπασαν την σιωπή τους και παραδέχτηκαν ότι έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων Covid κι ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι «τεράστιος».

«Παραδέχτηκε τα λάθη του ο Σι»

Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινμπίνγκ παραδέχτηκε τα λάθη της δρακόντειας πολιτικής του για την πολιτική μηδενικής ανοχής σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου Covid που απέτυχε να περιορίσει τον ιό και πυροδότησε τις πρώτες εκτεταμένες μαζικές διαμαρτυρίες στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Μετά την μαζική κοινωνική αναταραχή, ο Σι Τζινπίνγκ απέσυρε τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοιού στις 7 Δεκεμβρίου, ωστόσο, η νέα του στρατηγική έχει προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων Covid κυρίως στην πρωτεύουσα της χώρας .

«Πάνω από 70% των κατοίκων της Σανγκάης έχει μολυνθεί από covid»

Από την άλλη, ο Chen Erzhen, αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Ruijin και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Σανγκάης, εκτίμησε ότι η πλειοψηφία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης, μπορεί να έχει μολυνθεί.

«Τώρα η εξάπλωση της επιδημίας στη Σαγκάη είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να έχει φτάσει το 70% του πληθυσμού, δηλαδή ποσοστό από 20 έως 30 φορές μεγαλύτερο από τον Απρίλιο και τον Μάιο», δήλωσε στο Dajiangdong Studio, που ανήκει στην People’s Daily, φερέφωνο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ο Τσεν πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο του στη Σαγκάη καταγράφει 1.600 έκτακτες εισαγωγές ασθενών καθημερινά – διπλάσιος αριθιμός από εκείνον πριν από την άρση των περιοριστικών μέτρων- με το 80% να είναι ασθενείς με Covid-19. «Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα φτάνουν στο νοσοκομείο κάθε μέρα», φέρεται να είπε, προσθέτοντας ότι περίπου οι μισές έκτακτες αφορούσαν σε ευάλωτα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Στο κατάμεστο νοσοκομείο Τονγκρέν στο κέντρο της Σαγκάης δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν χθες Τρίτη νοσηλευτικό προσωπικό να κουράρει ασθενείς έξω από την είσοδο του κτιρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ