Κλείνουν τα πάντα στη Γερμανία από τις 16 Δεκεμβρίου - Αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε η Μέρκελ

Κλείνουν τα πάντα στη Γερμανία από τις 16 Δεκεμβρίου - Αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε η Μέρκελ

Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Κυριακής (13.12), η καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν το αναμενόμενο. Γενικό και αυστηρό lockdown σε όλη τη Γερμανία, το οποίο θα είναι όμοιο με αυτό της προηγούμενης άνοιξης.

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού δεν ήταν δυνατόν να σταματήσει με το μερικό lockdown που εφαρμόστηκε στη χώρα, με την Άνγκελα Μέρκελ να ανακοινώνει πως θα κλείσουν σχολεία και καταστήματα «έτσι ώστε να σταματήσει η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Χθες ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προετοίμασε το κλίμα για τους επερχόμενους περιορισμούς. «Θα είναι δύσκολο για όλους, αλλά είναι απαραίτητο να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά», τόνισε κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του μέσω διαδικτύου με μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Στο ίδιο πνεύμα τις τελευταίες ημέρες, ο ένας μετά τον άλλον οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων τάχθηκαν υπέρ της επιβολής αυστηρών μέτρων, με αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, επιμήκυνση των χριστουγεννιάτικων διακοπών για τα σχολεία, ακόμη και απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 20:00 ή τις 21:00 έως τις 05:00 ή τις 06:00. Η σχεδιαζόμενη χαλάρωση των μέτρων για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχει βεβαίως ακυρωθεί. «Χρειαζόμαστε πλέον εντελώς διαφορετικά, απολύτως σαφή, απολυταρχικά μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ (CDU), καθώς, όπως έκρινε, ο κόσμος «δεν έχει αντιληφθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ