Η Κομισιόν απαντά στις αιχμές Μισέλ ότι άργησε να παρέμβει στην ενεργειακή κρίση -«Είμαστε σταθερά σε καλό δρόμο»

Η Κομισιόν απαντά στις αιχμές Μισέλ ότι άργησε να παρέμβει στην ενεργειακή κρίση -«Είμαστε σταθερά σε καλό δρόμο»

Η Κομισιόν είναι «εξαιρετικά συνεπής» στο να εξηγεί τι πρόκειται να πράξει για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, υποστηρίζει ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Την πεποίθηση ότι οι εργασίες που γίνονται σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενέργεια «πρέπει να γίνουν σε στάδια», εξέφρασε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις που έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Υπενθυμίζεται πως ο κύριος Μισέλ δήλωσε πως η Ευρώπη μπορεί να αντιδράσει στο «φαύλο κύκλο» των διαρκών ανατιμήσεων, «επιβάλλοντας πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου ή της ηλεκτρικής ενέργειας».

«Είμαστε σταθερά σε καλό δρόμο», συμπλήρωσε ο κ. Μαμέρ. Επιπροσθέτως σημείωσε ότι από την πλευρά της η Κομισιόν είναι « εξαιρετικά συνεπής» στο να εξηγεί τι είναι αυτό το οποίο κάνει.

«Οριστικοποιούμε non paper που θα πάει στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας»

«Την προηγούμενη εβδομάδα, περιγράψαμε σε μάκρος όλη τη δουλειά που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ στην Κομισιόν σχετικά με τη βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στο μέτωπο της ενέργειας», τόνισε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος.

«Τώρα οριστικοποιούμε ένα έγγραφο εργασίας (non paper), το οποίο θα πάει στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας την Παρασκευή», προσέθεσε.

Τέλος υπογράμμισε ότι «ενεργούμε στην εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είμαστε ιδιαίτερα ενεργοί και το Συμβούλιο πράγματι ήταν εξαιρετικά γρήγορο απαντώντας στις προτάσεις μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS