Κορωνοϊός: Η Σουηδία δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών - Ποιους λόγους επικαλείται η κυβέρνηση

Κορωνοϊός: Η Σουηδία δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών - Ποιους λόγους επικαλείται η κυβέρνηση

Η Σουηδία αποφάσισε να μην συστήσει τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Υγείας, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη δεν υπερτερούν των κινδύνων.

«Με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα, με χαμηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια για τα παιδιά, δεν βλέπουμε κανένα σαφές όφελος για τον εμβολιασμό τους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η αξιωματούχος της Υπηρεσίας Υγείας, Μπρέτα Μπγιόρκχολμ.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση μπορεί να επανεξεταστεί αν αλλάξουν τα δεδομένα της έρευνας ή αν μια νέα παραλλαγή αλλάξει την πανδημία. Τα παιδιά σε ομάδες υψηλού κινδύνου μπορούν ήδη να εμβολιαστούν.

Η Σουηδία κατέγραψε περισσότερα από 40.000 νέα κρούσματα στις 26 Ιανουαρίου, έναν από τους υψηλότερους ημερήσιους απολογισμούς στη διάρκεια της πανδημίας, παρά την περιορισμένη διεξαγωγή τεστ.

Παρόλο που το τέταρτο κύμα της πανδημίας καταρρίπτει απανωτά ρεκόρ μολύνσεων, το σύστημα υγεία της χώρας δεν βρίσκεται υπό την ίδια πίεση όπως κατά τα προηγούμενα κύματα.

Σήμερα, 101 ασθενείς με Covid νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, πολύ λιγότεροι από τους 400 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας την άνοιξη του 2021. Συνολικά, σχεδόν 16.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου στη Σουηδία από την έναρξη της πανδημίας.

Η κυβέρνηση παρέτεινε χθες για δύο εβδομάδες τους περιορισμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για εστιατόρια και ανώτατο όριο προσέλευσης σε εσωτερικούς χώρους, αλλά είπε ότι ελπίζει να τους καταργήσει στις 9 Φεβρουαρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS