Κοροναϊός – ΗΠΑ: Μόλις το 0,1% των πλήρως εμβολιασμένων παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα

Κοροναϊός – ΗΠΑ: Μόλις το 0,1% των πλήρως εμβολιασμένων παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας για τα εμβόλια στις ΗΠΑ, καθώς δείχνουν ότι μόλις το 0,1% των πλήρως εμβολιασμένων ενδέχεται να παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα από τον κοροναϊό, σε περίπτωση που νοσήσει.

Αυτό σημαίνει ότι ασθενείς με κοροναϊό που έχουν εμβολιαστεί δεν θα εμφανίσουν συμπτώματα που θα οδηγήσουν σε θάνατο ή νοσηλεία.

Τα ευρήματα που προκύπτουν από την αμερικανική έρευνα που παρουσιάζει το ίδρυμα Kaiser Family, επιβεβαιώνουν αυτό που έχουν επισημάνει εδώ και μήνες κορυφαίοι ειδικοί στον τομέα της υγείας:

Τα εμβόλια κατά του κοροναϊού είναι η πιο αποτελεσματική λύση για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών όπως η Covid-19 και είναι η καλύτερη επιλογή για την αναχαίτιση της πανδημίας και την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωριών.

Στο 49,7% οι πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ
Τα ευρήματα αυτά προκύπτουν την ώρα που το ποσοστό των εμβολιασμέων με τουλάχιστον μία δόση αγγίζει στις ΗΠΑ το 70%.

Τα δεδομένα των Κέντρων Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC) δείχνουν ότι το 60,6% των ενηλίκων και το 49,7% του συνόλου του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε αρχικά θέσει ως στόχο να επιτευχθεί αυτό το ποσοστό του 70% μέχρι τις 4 Ιουλίου, για συμβολικούς λόγους, ώστε η «ημέρα της νίκης» της πανδημίας να συμπέσει με την εθνική εορτή των ΗΠΑ.

Όμως η επιβράδυνση της εκστρατείας ανοσοποίησης, ιδίως στις κατά παράδοση «συντηρητικές» νότιες και μεσοδυτικές Πολιτείες, αλλά και μεταξύ των νέων, των φτωχότερων και των μειονοτήτων, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επίτευξή του.

Ανεβάζουν ταχύτητα οι εμβολιασμοί
Τις τελευταίες εβδομάδες οι εμβολιασμοί αυξάνονται στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από το νέο κύμα της Covid-19, το οποίο προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα. Σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς καταγράφεται στο Άρκανσο, το Μισούρι, τη Λουιζιάνα και τη Φλόριντα.

Κατά μέσο όρο, τα κρούσματα σε πανεθνικό επίπεδο ανέρχονται γύρω στα 60.000 καθημερινά. Ωστόσο, καθώς έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως το 80% των ατόμων άνω των 65 ετών, οι νοσηλείες και οι θάνατοι αυξάνονται με πολύ πιο αργό ρυθμό, σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Οι ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες επί του παρόντος εξετάζουν το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης του εμβολίου σε ορισμένους πολίτες, όπως στους ανοσοκατεσταλμένους. Τα CDC επανέφεραν επίσης τη σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, ακόμη και από τους εμβολιασμένους, στις περιοχές εκείνες όπου καταγράφονται πολλά κρούσματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS