Κορωνοϊός: Self τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα ζητά η πλειονότητα των κρατών-μελών της ΕΕ

Κορωνοϊός: Self τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα ζητά η πλειονότητα των κρατών-μελών της ΕΕ

Η πλειονότητα των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της Ε.Ε. για τον κορονοϊό, με την Ένωση να αποφασίζει τη διενέργεια τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα.

Η πλειονότητα των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την Ε.Ε., ενώ τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.

Έκτακτες συμβουλές της Κομισιόν για όσους ταξιδεύουν από ή προς την Κίνα
Τις έκτακτες συμβουλές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους ταξιδιώτες της Ε.Ε. με προορισμό την Κίνα και για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται από την Κίνα σε ευρωπαϊκό έδαφος έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα, ορίζει και τις κατευθυντήριες γραμμές ατομικής προστασίας για το προσωπικό αεροπορικών εταιρειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα είναι επί του παρόντος πολύ υψηλός, αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα αξιόπιστα δεδομένα. Αρκετές χώρες λαμβάνουν μέτρα σχετικά με τα ταξίδια, όπως η διενέργεια δειγματοληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων σε αερολιμένες ή η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος σε δοκιμασία COVID-19 ή η παροχή πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατυπώνει συμβουλές προς τους ταξιδιώτες της Ε.Ε. / του ΕΟΧ που έχουν ως προορισμό την Κίνα και τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ε.Ε. / στον ΕΟΧ από την Κίνα. Υπενθυμίζει, επίσης, στο προσωπικό των αερολιμένων και των αεροπορικών εταιρειών τις κατευθυντήριες γραμμές ατομικής προστασίας που δημοσίευσε το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) και ο EASA (Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ