ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Τα πρώτα κρούσματα σε Καναδά και Σρι Λάνκα

Τα δύο πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στο Τορόντo, την ώρα που 19 ασθενείς βρίσκονται υπό παρακολούθηση στο Οντάριο. Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και στη Σρι Λάνκα.


Εργαστήριο στο Γουίνιπεγκ επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών προσβλήθηκε από τον ιό και νοσηλεύεται τώρα σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο του Τορόντο. Ο ασθενής έφθασε στο Τορόντο από τη Βουχάν, την κινεζική πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία.


Η σύζυγός του επίσης βγήκε θετική στον κινεζικό ιό. Είναι ηλικίας 50 ετών και προς το παρόν δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, ανέφερε ο Ντέιβιντ Ουίλιαμς, ο επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών του Οντάριο. Η γυναίκα έχει απομονωθεί στο σπίτι της και παρακολουθείται από ειδικούς.


«Δεδομένου ότι έχει η ίδια απομονωθεί, ο κίνδυνος για τους πολίτες του Οντάριο παραμένει μικρός», είπε ο Ουίλιαμς.


«Έχουμε επίσης 19 ανθρώπους που υποβάλλονται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένουμε», διευκρίνισε η Μπάρμπαρα Γιάφε, αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας.


Την ίδια ώρα, η Σρι Λάνκα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της χώρας.


«Μια Κινέζα, ηλικίας περίπου 40 ετών, έφθασε στις 19 Ιανουαρίου ως τουρίστρια και αρρώστησε στις 25 Ιανουαρίου. Επιβεβαιώθηκε ότι έχει νοσήσει από τον κοροναϊό, αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις», δήλωσε στο Reuters ο Σουντάτ Σαμαραγουίρα, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας της Σρι Λάνκα.


Ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κοροναϊό έχει φθάσει τους 82, με τουλάχιστον 2.900 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δίαφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ και Ευρώπη.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η Δέσπω και η Μόσχω: Οι ηρωίδες του Σουλίου

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS