Κορωνοϊός: Το αμερικανικό CDC εξετάζει για πρώτη φορά την χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου

Κορωνοϊός: Το αμερικανικό CDC εξετάζει για πρώτη φορά την χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου

Θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον 6 μήνες μετά την τρίτη αναμνηστική δόση.


Σε εξέλιξη είναι στις ΗΠΑ η χορήγηση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης κατά του κοροναϊού με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να βάζει στο «τραπέζι» και τέταρτη δόση.

Σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αναφέρει ότι, ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, θα μπορούσαν να κάνουν τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid- 19.

«Ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid, είτε της Pfizer είτε της Moderna, θα μπορούν να κάνουν και τέταρτη δόση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, όπως γράφει ο ιστότοπος «Axios».

Στην επίμαχη ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, τα άτομα άνω των 18 ετών, που είναι «ανοσοκατεσταλμένα σε μέτριο ή σοβαρό βαθμό», κι έχουν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου τύπου mRNA, μπορούν να κάνουν τέταρτη δόση: είτε με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον έξι μήνες αφότου έκαναν την τρίτη αναμνηστική δόση των εμβολίων Pfizer ή Moderna, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 ταξινομείται ως «ενισχυτική δόση» από το CDC.

Για τους ανοσοκατεσταλμένους, η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid θεωρείται «αναμνηστική» και η ποσότητα που χορηγείται, είναι η μισή από αυτήν που χορηγείται στις τρεις πρώτες δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, το CDC την περασμένη εβδομάδα έδωσε τo «πράσινο φως» στους Αμερικανούς να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS