Κορωνοϊός: H Ευρώπη μάχεται τη νέα έξαρση – Επανέρχονται μέτρα και περιορισμοί

Κορωνοϊός: H Ευρώπη μάχεται τη νέα έξαρση – Επανέρχονται μέτρα και περιορισμοί

Σε νέα φάση εισέρχεται ο πόλεμος κατά της COVID-19 στην Ευρώπη, με πολλά κράτη να επαναφέρουν μέτρα και περιορισμούς, προκειμένου να ανακόψουν την ταχύτατη εξάπλωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Οι παραβάτες των νέων κανόνων θα τιμωρούνται με πρόστιμα που κυμαίνονται από 500 έως 3.600 ευρώ.


Τη σκυτάλη από την Ολλανδία, όπου επιβλήθηκε το Σάββατο μερικό lockdown, πήρε η Αυστρία. Η κυβέρνηση της Βιέννης εισήγαγε από την Κυριακή lockdown για τους ανεμβολίαστους, διαρκείας δέκα ημερών. Οσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ηλικίας άνω των δώδεκα ετών, θα μπορούν να εξέρχονται από την οικία τους μόνο για εργασία, ψώνια ειδών πρώτης ανάγκης, για να συναντήσουν την ή τον σύντροφό τους ή άλλα επιλεγμένα άτομα, για φυσική άσκηση σε ανοικτούς χώρους και προκειμένου να επιτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ. Τα παιδιά άνω των 12 ετών, επίσης, θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εφόσον επίσης υποβάλλονται τακτικά σε διαγνωστικές εξετάσεις για κορωνοϊό. Οσοι έχουν κάνει την πρώτη εμβολιαστική δόση μπορούν να αποφύγουν τους περιορισμούς, εφόσον έχουν αρνητικό μοριακό τεστ. Οι παραβάτες των νέων κανόνων θα τιμωρούνται με πρόστιμα που κυμαίνονται από 500 έως 3.600 ευρώ. Ο Αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων, κάτι που θα αποφασιστεί πολύ σύντομα. Πιθανώς στο νέο πλαίσιο να περιλαμβάνεται καθολική απαγόρευση νυκτερινής κυκλοφορίας. Πολλοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι οι εξαιρέσεις από το lockdown είναι πολλές, που πρακτικά το καθιστούν ανεφάρμοστο.

Ραγδαία αύξηση

Προς την επιβολή νέων μέτρων προσανατολίζεται και η κυβέρνηση του Βελγίου, μετά την κατακόρυφη αύξηση των νέων λοιμώξεων και νοσηλειών.

Νέο ρεκόρ λοιμώξεων καταγράφεται και στη Γερμανία, με τα νέα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους να ξεπερνούν τα 300 – ο υψηλότερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας. Τα τρία κόμματα που διαπραγματεύονται τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού θα εισαγάγουν τις επόμενες μέρες στο Κοινοβούλιο τις προτάσεις τους για επιβολή νέων μέτρων. Ο πρόεδρος της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν: «Τι περιμένετε να συμβεί; Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε. Οι ανεμβολίαστοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά και τη ζωή όλων μας», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η Βρετανία. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε την επέκταση της χορήγησης αναμνηστικής δόσης στους άνω των σαράντα, αλλά και τη χορήγηση δεύτερης δόσης στους εφήβους 16 και 17 ετών. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός πρωθυπουργός, εξάλλου, τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο lockdown την περίοδο των Χριστουγέννων, παρότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε σχετική συζήτηση.

Τέλος, στην Ιταλία η αστυνομία πρόκειται να δείξει τα «δόντια της» στους αντιεμβολιαστές, οι οποίοι όχι μόνο παρασύρουν στον θάνατο όσους ασπάζονται τις ανυπόστατες θεωρίες τους, αλλά και απειλούν όσους υποστηρίζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ