Κορωνοϊός: Νέο lockdown στο Ισραήλ -Ολοι στο ένα χλμ. γύρω από το σπίτι τους

Κορωνοϊός: Νέο lockdown στο Ισραήλ -Ολοι στο ένα χλμ. γύρω από το σπίτι τους

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το τρίτο γενικό λοκντάουν διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων προκειμένου να σταματήσουν την αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό.

Μόλις μερικές ημέρες μετά την έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού. Χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε, εξάλλου, τέσσερα περιστατικά του νέου στελέχους του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία.

«Γενικό λοκντάουν θα επιβληθεί από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 17:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] για δύο εβδομάδες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το μέτρο αυτό μπορεί να παραταθεί για δύο εβδομάδες ακόμη, εκτός αν ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων μειωθεί κάτω από 1.000, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούν να μετακινούνται περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από την κατοικία τους και τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά εκτός για διανομή. Οι επαγγελματικοί τομείς που δεν δέχονται κοινό πρέπει να έχουν μόνο το 50% του προσωπικού τους στους χώρους τους.

Θα είναι ωστόσο δυνατό να πηγαίνει κάποιος για εμβολιασμό και τα σχολεία θα λειτουργούν εν μέρει. Έπειτα από ένα πρώτο εθνικό λοκντάουν την άνοιξη, οι αρχές επέβαλαν ένα δεύτερο τον Σεπτέμβριο όταν η χώρα είδε ένα από τα πιο αυξημένα ποσοστά μόλυνσης ανά κάτοικο στον κόσμο.

Έπειτα από μια μείωση, οι μολύνσεις από COVID-19 αυξήθηκαν και πάλι με τον αριθμό τους να έχει φθάσει τώρα τις 385.022, εκ των οποίων 3.150 θάνατοι, σε έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων κατοίκων. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται καθώς το εβραϊκό κράτος ξεκίνησε τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Αυτήν την εβδομάδα οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στους ξένους υπηκόους που έρχονται από τη Βρετανία, τη Δανία και τη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού. Το Ισραήλ αυστηροποίησε επίσης τα υγειονομικά μέτρα επιβάλλοντας υποχρεωτική καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS