Κορωνοϊός: Νέο σοκαριστικό ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ -Ξεπέρασαν τις 127.000 μολύνσεις σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Νέο σοκαριστικό ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ -Ξεπέρασαν τις 127.000 μολύνσεις σε 24 ώρες

«Καλπάζουν» τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ που για τρίτη σερί ημέρα και εν μέσω εκλογών, καταγράφηκε θλιβερό ρεκόρ σε ένα 24ωρο.

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, κατέγραψαν 127.021 νέα κρούσματα, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ παγκοσμίως, με την πανδημία να έχει αναζωπυρωθεί στην χώρα.

Την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο, ακόμη 1.149 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της Covid-19 στη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον κόσμο. Μολονότι οι θάνατοι σε ημερήσια βάση δεν έχουν καν πλησιάσει ακόμη τα επίπεδα όπου βρίσκονταν την άνοιξη, είναι η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που ξεπερνούν τους χίλιους, κάτι που είχε να συμβεί από τον Αύγουστο.

Πριν από δύο εβδομάδες, οι ΗΠΑ ξεπερνούσαν, για πρώτη φορά, με 80.000 κρούσματα, το ρεκόρ που είχε καταγραφεί σε 24 ώρες στα μέσα Ιουλίου. Συνολικά, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί ως χθες βράδυ τουλάχιστον 236.000 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, ενώ τα κρούσματα είχαν πλέον φθάσει τα 9,7 εκατομμύρια.

Η πανδημία «έσυρε» τους ψηφοφόρους στην επιστολική ψήφο

Η πανδημία είναι ένα από τα βασικά ζητήματα για τα οποία συγκρούστηκαν ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική εκστρατεία. Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Τρίτης ακόμη αναμένονται, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται σε πολιτείες-κλειδιά.

Η πανδημία ώθησε εκατομμύρια Αμερικανούς να ψηφίσουν επιστολικά ή εκ των προτέρων, για να αποφύγουν τις ουρές -και τον κίνδυνο μόλυνσης- την ημέρα των εκλογών, κάτι που ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε καθυστέρηση στην καταμέτρηση. Η πανδημία έχει βυθίσει τη χώρα στη χειρότερη υγειονομική κρίση έπειτα από εκείνη της ισπανικής γρίπης (1918) και στη σοβαρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση του 1929.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS