Κορωνοϊός: Πέθανε Αμερικανός στην Ουχάν -Πιθανόν ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος πολίτη των ΗΠΑ από τον ιό

Κορωνοϊός: Πέθανε Αμερικανός στην Ουχάν -Πιθανόν ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος πολίτη των ΗΠΑ από τον ιό

Ένας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο. 

Φαίνεται να πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού από την επιδημία, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας στο Πεκίνο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κορωνοϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Ουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.

Η πόλη Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε τον Δεκέμβριο η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας, και η επαρχία της Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, έχουν αποκοπεί από τον κόσμο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχοντας μπει σε καραντίνα.

Ο νέος κορωνοϊός έχει ήδη προσβάλει περισσότερους από 34.500 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 722 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, περισσότερα από 320 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές. Δύο θάνατοι Κινέζων πολιτών έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 19 ξένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα και ότι δύο από αυτούς έγιναν καλά. Αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την εθνικότητα των ασθενών.

Ταϊλάνδη: Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού
Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού, που διαγνώστηκαν σε τρεις Ταϊλανδούς και τέσσερις Κινέζους.

Τα νέα κρούσματα αυξάνουν σε 32 τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS