Κορωνοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην ΕΕ για τη μετάλλαξη -Αναστέλλονται οι πτήσεις από τη Βρετανία

Κορωνοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην ΕΕ για τη μετάλλαξη -Αναστέλλονται οι πτήσεις από τη Βρετανία

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ μετά τον εντοπισμό μετάλλαξης κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Το βράδυ της Κυριακής, ολοκληρώθηκε τηλεδιάσκεψη συνεργατών του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με εκπροσώπους των κρατών-μελών για την αξιολόγηση της κατάστασης. Οι χώρες συζήτησαν τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν και θα συνεχίσουν τις συζητήσεις στη συνεδρίαση του μηχανισμού κρίσεων της ΕΕ (IPCR).

Η γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κάλεσε τη Δευτέρα συνεδρίαση του μηχανισμού κρίσεων της ΕΕ (IPCR) για να συζητήσει τα μέτρα, που θα λάβουν από κοινού, για τον χειρισμό της νέας μετάλλαξης κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σε χώρες της ΕΕ

Η μετάλλαξη του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΕ και μία-μία οι χώρες αναστέλλουν τις πτήσεις τους από την χώρα.

Από τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε ο ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD, τονίζοντας ότι «η μετάλλαξη δεν έχει ανιχνευθεί στην Γερμανία». «Αλλά φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν τις πληροφορίες από την Βρετανία», πρόσθεσε.

Η Γαλλία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι διακόπτει από τα μεσάνυχτα κάθε μετακίνηση προερχόμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο. Η 48ωρη διακοπή θα χρησιμοποιηθεί ώστε να συμφωνηθεί σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους νέο καθεστώς διαγνωστικών ελέγχων πριν από το άνοιγμα των συνόρων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απαγόρευση πτήσεων από την Ολλανδία, που ισχύει από τις 6 π.μ. CET την Κυριακή, θα μπορούσε να παραμείνει σε ισχύ έως την 1η Ιανουαρίου, ανέφερε η κυβέρνηση. Η Ολλανδία δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης περιορισμών σε άλλους τρόπους μεταφοράς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισε ότι η χώρα έχει «καθήκον της να προστατεύει τους Ιταλούς», γι’ αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Βέλγιο, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τα σύνορα σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο για 24 ώρες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. «Φυσικά, αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί εάν φαίνεται ότι έχουμε πιο πειστικά δεδομένα», είπε.

Καραντίνα 7 ημερών στους ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο που φτάνουν στην Ελλάδα

Από τη μεριά της, η Ελλάδα έχει επιβάλει 7ημερη καραντίνα σε όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Με κατεπείγουσα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώθηκε η επιμήκυνση του διαστήματος της καραντίνας από 3 σε 7 ημέρες, για όλους τους επιβάτες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από σχετική απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Για τις αφίξεις από όλες τις υπόλοιπες χώρες, ο χρόνος της καραντίνας παραμένει στις 3 ημέρες.

Επίσης, οι προερχόμενοι από την Αγγλία επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο θα έχει διενεργηθεί έως 72 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ φτάνοντας στην Ελλάδα θα υποβάλλονται και σε rapid test.

Το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ