Κορωνοϊός: Ο πρώτος Ελληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο περιγράφει τη διαδικασία

Κορωνοϊός: Ο πρώτος Ελληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο περιγράφει τη διαδικασία

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Βαλέριος Ασλανίδης την απόφασή του να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-5.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης, που κατοικεί μόνιμα στη Μόσχα, είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας. Όπως περιέγραψε στην τηλεόραση του Mega και την εκπομπή «Live News», Πόντιος στην καταγωγή και με μεγάλο αθλητικό παρελθόν στις πλάτες του, αφού ήταν επί χρόνια αθλητής του τζούντο, πήρε την απόφαση να κάνει το ρωσικό εμβόλιο, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάζεται κατά του φονικού ιού SARS-CoV-2.

Βαλέριος Ασλανίδης: Ο πρώτος Ελληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο

«Πήγα στη Μόσχα και εκεί μου έκαναν το εμβόλιο. Πριν κάνω το εμβόλιο έκανα εξέταση για τον κορωνοϊό, μου πήραν αίμα για αντισώματα και μετά κοίταξαν τα όργανά μου. Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο, που ήταν ένα ψυγείο με -32 βαθμούς. Από εκεί βγάλανε το εμβόλιο που θα μου έκαναν. Ήταν παγωμένο, το λιώσανε περίπου εφτά λεπτά και μου το έκαναν», είπε χαρακτηριστικά ο 67χρονος κ. Ασλανίδης.

«Δε φοβήθηκα γιατί εγώ ξέρω ποιος έκανε. Αυτοί που έκαναν ξέρουν αυτή την κατάσταση και αυτοί οι άνθρωποι που βγάζουν αυτό το εμβόλιο αυτοί το έκαναν πριν 3-4 μήνες και δεν έπαθαν τίποτα μια χαρά είναι και τώρα αυτό το εμβόλιο το Sputinik-5 όπως το λένε πήγε και στη Λευκορωσία και σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα», συνέχισε.

Αν όλα πάνε καλά ο κ. Ασλανίδης σε περίπου δέκα ημέρες θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Κάνεις το πρώτο εμβόλιο και μετά από δύο εβδομάδες κάνεις εξέταση για να δουν τα αντισώματα στο αίμα σου και τότε σου κάνουν και το δεύτερο εμβόλιο το οποίο σε κρατάει ασφαλή για περίπου δύο χρόνια», αναφέρει σχετικά με τη διαδικασία.

Μάλιστα ο κ. Ασλανίδης δήλωσε ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε εθελοντικά με το ρωσικό εμβόλιο με την ελπίδα να δώσει το καλό παράδειγμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS