Κορωνοϊός: 132 νεκροί και 5.974 κρούσματα στην Κίνα-Επιχειρήσεις εκκένωσης ξένων πολιτών

Κορωνοϊός: 132 νεκροί και 5.974 κρούσματα στην Κίνα-Επιχειρήσεις εκκένωσης ξένων πολιτών

Στους 132 φτάνουν οι νεκροί στην Κίνα από τον νέο κορωνοϊό, ενώ έχει επιβεβαιωθεί σχεδόν 1.500 νέα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή Ιαπωνία, Αυστραλία και ΗΠΑ προχωρούν σε επιχειρήσεις εκκένωσης των πολιτών τους από την κινεζική πόλη Γουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία του νέου ιού. 

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Κίνας σχεδόν όλοι οι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, η οποία έχει πληθυσμό σχεδόν όσο η Ιταλία και βρίσκεται κυριολεκτικά σε καραντίνα. Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν από 1.459 σε 5.974. 

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο νέος ιός δεν είναι το ίδιο θανατηφόρος με τον ιό SARS που στοίχισε την ζωή σε περίπου 800 ανθρώπους σε όλο των πλανήτη το διάστημα 2002-2003. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τα κρούσματα του SARS (5.327 άτομα ασθένησαν από τον ιό), προκαλεί ανησυχία παγκοσμίως. 

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο νέος ιός δεν είναι το ίδιο θανατηφόρος με τον SARS αλλά υπάρχει ανησυχία διότι μεταδίδεται με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα και βασικά χαρακτηριστικά του παραμένουν άγνωστα, όπως η θνησιμότητα του και αν είναι μεταδοτικός πριν τα συμπτώματα εμφανιστούν σε έναν ασθενή. 

Παράλληλα η Ιαπωνία έκανε ειδική πτήση εκκένωσης για 206 πολ΄ιτες της από το Ουχάν και προετοιμάζει και άλλες πτήσεις. 

Σύμφωνα με το Reuters, ένα αμερικανικό αεροσκάφος αποχώρησε χθες από το αεροδρόμιο του Ουχάν αλλά δεν έγινε γνωστό ποιους μετέφερε. Να σημειωθεί ότι γίνονται καθημερινά συσκέψεις στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της επιδημίας και τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό. 

Η Αυστραλία ετοιμάζεται να βοηθήσει τους πολίτες της να φύγουν από το Ουχάν και ετοιμάζεται να τους θέσεις σε καραντίνα στη Νήσο των Χριστουγέννων, που βρίσκονται απομονωμένα στον Ινδικό Ωκεανό και συνήθως φιλοξενούν τους αιτούντες άσυλο. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS