Κρεμλίνο για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν: «Δεν το πήρε κατάκαρδα... συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του»

Κρεμλίνο για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν: «Δεν το πήρε κατάκαρδα... συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του»

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει το Κρεμλίνο την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς να επηρεάζεται ουσιαστικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Παρατηρούμε τόσες πολλές ανοιχτά εχθρικές εκδηλώσεις σε σχέση τόσο με τη χώρα μας όσο και με τον πρόεδρό μας στον κόσμο. Τα καταφέρνουμε. Αν κάθε μία από αυτές τις εχθρικές εκδηλώσεις ληφθεί κατάκαρδα... μάλλον δεν θα προκύψει τίποτα καλό και ουσιαστικό», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας πως «ο πρόεδρος συνεχίζει με ψυχραιμία να εργάζεται».

«Το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, καταγράφουμε προσεκτικά τα πάντα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Ο πρόεδρος συνεχίζει να εργάζεται, αυτό είναι το πιο σημαντικό», ανέφερε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αντέδρασε ο Πούτιν στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Το προδικαστικό τμήμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, τη δικαιοδοσία του οποίου δεν αναγνωρίζει η Ρωσία, εξέδωσε στις 17 Μαρτίου ένταλμα για τη "σύλληψη" του Πούτιν και της επιτρόπου για τα παιδιά Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα. Οι δικαστές έκριναν ότι "φέρονται ως υπεύθυνοι για έγκλημα πολέμου", το οποίο, σύμφωνα με το ΔΠΔ, είναι η παράνομη απέλαση παιδιών από τα εδάφη της Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους.

Η ΕΕ στηρίζει την απόφαση του Δικαστηρίου

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα για τη "σύλληψη" του Πούτιν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

«Η ΕΕ βλέπει την απόφαση του ΔΠΔ ως την έναρξη μιας διαδικασίας για την προσαγωγή των Ρώσων ηγετών στη δικαιοσύνη... Η ΕΕ εκφράζει επίσης την υποστήριξή της στις έρευνες του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στην Ουκρανία και ζητεί την πλήρη συνεργασία των συμμετεχόντων κρατών», αναφέρει η ενημέρωση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS