Κρεμλίνο: Τυχόν προσωπικές κυρώσεις στον Πούτιν θα ήταν πολιτικά καταστροφικές, αλλά όχι επώδυνες

Κρεμλίνο: Τυχόν προσωπικές κυρώσεις στον Πούτιν θα ήταν πολιτικά καταστροφικές, αλλά όχι επώδυνες

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οποιαδήποτε δυτική κίνηση για επιβολή κυρώσεων προσωπικά στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μια ιδέα που έριξαν η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο για την περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, θα είναι πολιτικά καταστροφική, αλλά όχι επώδυνη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως οι αμερικανοί πολιτικοί, που μιλάνε για ενδεχόμενες προσωπικές κυρώσεις εναντίον του Πούτιν, δεν έχουν αρκετές ειδικές γνώσεις για το θέμα.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε εξάλλου σήμερα πως η Μόσχα δεν θέλει να επιμηκυνθούν οι συνομιλίες σχετικά με την Ουκρανία και τη δική της ασφάλεια με το να συμπεριληφθούν σ' αυτές η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο Λαβρόφ έκανε τα σχόλια αυτά μιλώντας στη Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ο ρώσος υπουργός επανέλαβε επίσης τη θέση της Μόσχας ότι θα λάβει αδιευκρίνιστα «κατάλληλα μέτρα», αν δεν λάβει εποικοδομητική απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητάει.

Η Ρωσία περιμένει από την Ουάσινγκτον να απαντήσει γραπτώς αυτή την εβδομάδα στις προτάσεις της για εγγυήσεις.

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η Ουκρανία δεν έχει αντιρρήσεις στις απαντήσεις που οι ΗΠΑ θα στείλουν στη Ρωσία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Ο Κουλέμπα δήλωσε επίσης πως η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει τον πανικό στην Ουκρανία. Δεν έχει συγκεντρώσει αρκετά στρατεύματα για μια επίθεση μεγάλης κλίμακας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να τα συγκεντρώσει αργότερα, υπογράμμισε ο ουκρανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Στο μεταξύ, η Ρωσία πραγματοποίησε σήμερα στρατιωτικά γυμνάσια και ανέπτυξε περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη στη Λευκορωσία για ασκήσεις τον ερχόμενο μήνα, την ώρα που αξιωματούχοι ετοιμάζονται για τετραμερείς συνομιλίες στο Παρίσι σχετικά με τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο αρμόδιος για την Ουκρανία άνθρωπος του Κρεμλίνου πρόκειται να συναντηθεί με αξιωματούχους από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουκρανία για συνομιλίες στο πλαίσιο του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας».

Οι συνομιλίες αυτές θεωρούνται θετική ένδειξη, καθώς η διπλωματία συνεχίζεται παρά τις αυξανόμενες εντάσεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πως ανέπτυξε στη Λευκορωσία μια μονάδα αλεξιπτωτιστών σήμερα, μια ημέρα αφού είχε μεταφέρει στη χώρα αυτή δυνάμεις πυροβολικού και πεζοναύτες ενόψει κοινών ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο μήνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία μετακινεί επίσης προς τη Λευκορωσία μαχητικά αεριωθούμενα Su-35 για τα γυμνάσια με την ονομασία «Συμμαχική Αποφασιστικότητα».

Η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στη Λευκορωσία, βόρεια της Ουκρανίας, δημιουργεί ένα νέο μέτωπο για ενδεχόμενη επίθεση, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS