Κριμαία: Οχτώ συλλήψεις για την έκρηξη στην γέφυρα Κερτς - Ρώσοι, Ουκρανοί και Αρμένιοι οι συλληφθέντες

Κριμαία: Οχτώ συλλήψεις για την έκρηξη στην γέφυρα Κερτς - Ρώσοι, Ουκρανοί και Αρμένιοι οι συλληφθέντες

Τη σύλληψη οχτώ ατόμων για την έκρηξη στην γέφυρα Κερτς στην Κριμαία, η οποία αποτέλεσε την αφορμή για ρωσικό μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη (12/10) η μυστική υπηρεσία FSB της Ρωσίας.

«Καταλήξαμε ότι ο οργανωτής της τρομοκρατικής επίθεσης στην γέφυρα της Κριμαίας ήταν ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Κατασκοπείας του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Κιρίλ Μπουντάνοφ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος ότι οι Ουκρανοί Tsyurkalo Mikhail Vladimirovich, Kovac Denis Olegovich, Solomko Roman Ivanovich, ο Γεωργιανός Inosaridze Sandro, ένας μεσίτης με το όνομα «Levan» και ένας Αρμένιος ενεπλάκησαν στην οργάνωση της μετακίνησης του φορτηγού από την Βουλγαρία στο λιμάνι του Πότι στη Γεωργία και από εκεί στην Αρμενία.

Σύμφωνα με την FSB στο διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου το φορτίο κρίθηκε νόμιμο στο Γερεβάν της Αρμενίας και τα έγγραφα που το συνόδευαν, αντικαταστάθηκαν.

Στις 4 Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται στην ρωσική ανακοίνωση, το φορτίο ευρισκόμενο σε ένα φορτηγό από τη Γεωργία, πέρασε τα σύνορα Ρωσίας-Γεωργίας στο σημείο ελέγχου Upper Lars και στις 6 Οκτωβρίου παραδόθηκε και ξεφορτώθηκε στην πόλη Αρμαβίρ.

Μια ημέρα μετά, όπως υποστηρίζεται από τη ρωσική πλευρά, με τη βοήθεια του R. Solomko, ενός 35χρονου Ουκρανού με το όνομα Zlob Vladimir Vasilyevich, και πέντε Ρώσων τα έγγραφα του φορτίου άλλαξαν ξανά ώστε να φαίνεται ότι παραλήπτης ήταν μια ανύπαρκτη εταιρεία στην Κριμαία.

Την ίδια ημέρα οι παλέτες φορτώθηκαν σε ένα φορτηγό του 51χρονου Ρώσου Γιουσούμποφ Μακίρ ο οποίος έφυγε από την πόλη Σιμφερόπολη και στις 8 Οκτωβρίου, στις 6:03 το πρωί σημειώθηκε η έκρηξη ενώ βρισκόνταν στην γέφυρα της Κριμαίας, προστίθεται στην ανακοίνωση της FSB για την υπόθεση.

Η ρωσική μυστική υπηρεσία υποστηρίζει, επίσης, ότι τον έλεγχο της κίνησης του φορτίου σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής καθώς και τις επαφές με τους συμμετέχοντες σε αυτήν, είχε υπάλληλος των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών ο οποίος εμφανίζεται με το όνομα «Ivan Ivanovich» . Το άτομο αυτό χρησιμοποιούσε έναν τηλεφωνικό αριθμό που προμηθεύτηκε μέσω διαδικτύου, αλλά έναν αριθμό στο όνομα του Ουκρανού από την πόλη Κρέμετσουγκ, Andreichenko Sergey Vladimirovich.

«Μέχρι στιγμής πέντε Ρώσοι και τρία άτομα από την Ουκρανία και την Αρμενία, οι οποίοι συμμετείχαν στην προετοιμασία του εγκλήματος έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών» καταλήγει η ανακοίνωση της FSB που μετέδωσε το Ria Novosti.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ