Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο: Απειλήθηκαν χωριά στη Λεμεσό -Καταφθάνουν δυο ελληνικά Canadair
Φωτογραφία: SIGMALIVE

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο: Απειλήθηκαν χωριά στη Λεμεσό -Καταφθάνουν δυο ελληνικά Canadair

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κύπρο προκειμένου να καταστείλουν το πύρινο μέτωπο που σαρώνει την ορεινή Λεμεσό από το μεσημέρι της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις και χρειάστηκε να εκκενωθούν χωριά.

Σύμφωνα με το SigmaLive, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εργάζονταν τη νύχτα για τη δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές μετά από διάνοιξη οδών με καδενοφόρα οχήματα.

Σήμερα αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η ελληνική βοήθεια με δυο Canadair καθώς και η βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στον οποίο η χώρα αποτάθηκε χθες.

Ισχυροί άνεμοι και σήμερα στην περιοχή

Όπως ανέφερε η κυπριακή Αστυνομία σε πρωινή ενημέρωση, οι δρόμοι στην επαρχία Λεμεσού (Παραμύθας – Γεράσας – Αγίας Ειρήνης και Παλώδιας – Καλού Χωριού), οι οποίοι ήταν κλειστοί λόγω πυρκαγιάς, έχουν τώρα ανοίξει.

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη κατασβεστεί και στην περιοχή επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Ως εκ τούτου, οι οδηγοί που διακινούνται στην περιοχή καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Σύμφωνα με το SigmaLive, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ