Δείτε βίντεο: Ο Λαβρόφ λέει ότι τον πόλεμο τον ξεκίνησαν οι Ουκρανοί και οι ακροατές ξεσπούν σε γέλια

Δείτε βίντεο: Ο Λαβρόφ λέει ότι τον πόλεμο τον ξεκίνησαν οι Ουκρανοί και οι ακροατές ξεσπούν σε γέλια

Γέλια, κυριολεκτικά, προκάλεσε η τοποθέτηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στους G20 όταν μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την Παρασκευή, ο Λαβρόφ βρέθηκε στο επίκεντρο ενός πάνελ, στα πλαίσια της συνόδου των ΥΠΕΞ των G20 στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όπου εξέφρασε τις απόψεις της Μόσχας σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, ο Ρώσος υπουργός κατηγόρησε τη Δύση ότι έχει δύο μέτρα και σταθμά, σημειώνοντας τη σφοδρή κριτική της για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι οι δυτικές δυνάμεις έχουν εισβάλει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, επισήμανε.

Αλλά τα επόμενα λόγια του Λαβρόφ προκάλεσαν την πολύ ζωηρή αντίδραση του κοινού, καθώς ξέσπασε σε γέλια στο άκουσμα των όσων είπε ο άνθρωπος του Κρεμλίνου.

Είπε ο Λαβρόφ: «Ο πόλεμος, τον οποίο προσπαθούμε να σταματήσουμε, ο οποίος ξεκίνησε εναντίον μας χρησιμοποιώντας τον ουκρανικό λαό».

Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει την φράση του και το ακροατήριο έβαλε τα γέλια προφανώς, ακούγοντας τον ισχυρισμό ότι τον πόλεμο τον ξεκίνησε η Ουκρανία. Εμφανώς αμήχανος ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε, ολοκληρώνοντας τη φράση του, αλλά η τοποθέτησή του σημαδεύτηκε από εκείνη την μοναδική στιγμή.

Η στιγμή που το κοινό βάζει τα γέλια ακούγοντας τις δηλώσεις του Λαβρόφ

«Φυσικά επηρέασε την πολιτική της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής της πολιτικής. Και ο ωμός τρόπος για να περιγράψουμε ποια είναι η αλλαγή, τι άλλαξε, είναι ότι δεν θα βασιζόμαστε πλέον σε κανέναν εταίρο στη Δύση», πρόσθεσε ο Λαβρόφ, μιλώντας από το Νέο Δελχί.

G20 και πρώτη συνάντηση Μπλίνκεν-Λαβρόφ

Η φετινή σύνοδος των G20, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών παραγματοποιήθηκε στην Ινδία, όπου συγκεντρώθηκαν οι κορυφαίοι διπλωμάτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου και όπως ήταν αναμενόμενο, ο πόλεμος στην Ουκρανία μονοπώλησε το ενδιαφέρον, αλλά δεν επετεύχθη συναίνεση για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

Η σύνοδος των G20 είχε μια ακόμη σημαντική στιγμή. Στα πλαίσια αυτής ήταν η πρώτη φορά που ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο.

Οι δύο τους μίλησαν για περίπου 10 λεπτά την Πέμπτη και σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα, οι δύο τους μίλησαν για την Ουκρανία. Ο Μπλίνκεν ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα του Κιέβου ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η στάση του Λαβρόφ στην ανεπίσημη συνάντησή τους δεν κατέδειξε με κάποιον τρόπο κάποια αλλαγή πολιτικής του Κρεμλίνου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ