Λαβρόφ: Δεν πιστεύω ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα εξελιχθεί σε πυρηνική σύγκρουση

Λαβρόφ: Δεν πιστεύω ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα εξελιχθεί σε πυρηνική σύγκρουση

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι η Δύση επανέρχεται συνεχώς στο θέμα των πυρηνικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε σήμερα πως δεν πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα εξελιχθεί σε πυρηνική σύγκρουση.

Οπως αναφέρει το SKYNEWS επικαλούμενο τις δηλώσεις του Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Ντμίτρα Κουλέμπα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ερωτηθείς από έναν ανταποκριτή του Κρεμλίνου για τη ρωσική εφημερίδα Kommersant αν πιστεύει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος θα μπορούσε να πυροδοτηθεί μέσω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, ο κ. Λαβρόφ απάτησε: «Δεν θέλω να το πιστέψω και δεν το πιστεύω».

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ επιτέθηκε στη Δύση υποστηρίζοντας πως το ζήτημα των πυρηνικών είχε τεθεί μόνο από τη Δύση, η οποία, όπως είπε, επανέρχεται συνεχώς στον πυρηνικό πόλεμο όπως ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο πατέρας της ψυχανάλυσης. «Φυσικά μας προκαλεί ανησυχία όταν η Δύση, όπως ο Φρόιντ, επιστρέφει και επανέρχεται συνεχώς σε αυτό το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ρώσο ΥΠΕΞ και για το ενδεχόμενο η Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία να επιτεθεί εναντίον και άλλης πρώην σοβιετικής χώρας της Βαλτικής (Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία) με τον Σεργκέι Λαβρόφ να απαντά «ότι αυτά είναι παλιά fake news».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ