Λαβρόφ: Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε λόγους για να αναλάβει τις συνομιλίες - Μάλλον πήρε γραμμή από Ουάσινγκτον

Λαβρόφ: Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε λόγους για να αναλάβει τις συνομιλίες - Μάλλον πήρε γραμμή από Ουάσινγκτον

Επανέλαβε πως η «ρωσική επιχείρηση» -όπως αποκαλούν οι Ρώσοι την εισβολή στην Ουκρανία- έπρεπε να γίνει ώστε «να θέσουμε τέρμα σε οποιονδήποτε πόλεμο θα ξεκινούσε από το έδαφος της Ουκρανίας».


Σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ότι: «Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να αναλάβει τις συνομιλίες, μάλλον πήρε πάλι γραμμή από Ουάσιγκτον».

Ειδικότερα, ο Λαβρόφ επανέλαβε πως η «ρωσική επιχείρηση» -όπως αποκαλούν οι Ρώσοι την εισβολή στην Ουκρανία- έπρεπε να γίνει ώστε «να θέσουμε τέρμα σε οποιονδήποτε πόλεμο θα ξεκινούσε από το έδαφος της Ουκρανίας».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως «δεν θα επιστρέψουμε να υπάρχει μία ουκρανική απειλή από την Ουκρανία, ενώ υπάρχει και η αχαλίνωτη επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι η «επιχείρηση», «δεν πρόκειται μόνο για την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται μόνο για τους στόχους αποστρατικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Δύση δεν αντιδρά στις ξεκάθαρες προτάσεις μας που. Καμία χώρα δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλεια της χώρας σε βάρος άλλων χωρών», επανέλαβε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS