Λιβύη: Πληροφορίες για 4 νεκρούς από την ελληνική αποστολή που ενεπλάκη σε τροχαίο

Λιβύη: Πληροφορίες για 4 νεκρούς από την ελληνική αποστολή που ενεπλάκη σε τροχαίο

Τραγικές είναι οι πληροφορίες της τελευταίας ώρας για το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη με την άφιξή της η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, καθώς γίνεται λόγος για νεκρούς.

Σύμφωνα με το alarabiya.net ο υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης ανακοίνωσε ότι τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το τροχαίο υπάρχουν 15 τραυματίες εκ των οποίων οι επτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Όθμαν Αμπντουλτζαλέλ σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Νωρίτερα πάντως τόσο το ΥΠΕΞ όσο και το ΓΕΕΘΑ στις ανακοινώσεις τους έκαναν λόγο για τροχαίο ατύχημα. Το ΓΕΕΘΑ μιλούσε για ελαφρείς τραυματισμούς, ενώ η είδηση για νεκρούς δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την Αθήνα.

livyi mesa anafora nekroi.png

Reuters: Νεκρά 4 μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης

Και το Reuters μεταδίδει την είδηση επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης αναφέροντας πως 4 μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης, καθώς και 3 Λίβυοι που κατευθύνονταν στην πόλη Ντέρνα σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι ένα λεωφορείο που μετέφερε ιατρικό προσωπικό συγκρούστηκε με ένα όχημα που κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά δεν επιβεβαίωσε τους θανάτους, γράφει το Reuters.

«Τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη συγκέντρωση του προσωπικού στη Βεγγάζη και τον επαναπατρισμό του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η ελληνική ομάδα διάσωσης είχε 16 μέλη συν τρεις διερμηνείς.reuters livyi.jpg

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το τροχαίο

«Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της», προσθέτει.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ