Απίστευτη πτήση στο Λονδίνο: Αλεξιπτωτιστές πέρασαν μέσα από το Tower Bridge με ταχύτητα 246 χλμ./ώρα [βίντεο]

Απίστευτη πτήση στο Λονδίνο: Αλεξιπτωτιστές πέρασαν μέσα από το Tower Bridge με ταχύτητα 246 χλμ./ώρα [βίντεο]

Με ένα ριψοκίνδυνο και άκρως θεαματικό άλμα οι Αυστριακοί αλεξιπτωτιστές Μάρκο Φιρστ και Μάρκο Βάλτενσπιλ έγιναν οι πρώτοι που πέρασαν μέσα από την εμβληματική Γέφυρα του Πύργου του Λονδίνου χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κοστούμι-αλεξίπτωτο από ύφασμα.

Επιχειρώντας για πρώτη φορά στην ιστορία ένα τέτοιο άλμα οι δύο αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από ελικόπτερο σε ύψος 900 μ. και έκαναν άλμα στα 35 μ. πάνω από τον ποταμό Τάμεση περνώντας μέσα από τη Γέφυρα του Πύργου. Αφού ολοκλήρωσαν μια περίπλοκη μανούβρα ανέβηκαν στα 80 μ. -το αναγκαίο ύψος για να ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους- και κατέληξαν με ασφάλεια στα νερά του ποταμού.

Η εντυπωσιακή πτήση των αλεξιπτωτιστών από την στιγμή που πήδηξαν από το ελικόπτερο μέχρι τη στιγμή που κατέληξαν στον Τάμεση διήρκεσε 45 δευτερόλεπτα. Κάλυψαν μια απόσταση 1,2 χλμ και έπιασαν μέγιστη ταχύτητα 246 χλμ/ώρα!

Σκληρή προπόνηση επί δύο χρόνια για την πτήση των αλεξιπτωτιστών

Η προετοιμασία για αυτό το απίστευτο άλμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 με την ομάδα των συνεργατών των αλεξιπτωτιστών να κατασκευάζει ένα ειδικό χώρο προπόνησης στο Όξφορντσιρ με δύο γερανούς να μιμούνται τις διαστάσεις της γέφυρας του Πύργου του Λονδίνου.

«Νιώθω υπέροχα. Το άλμα ήταν όμορφο κι όλα λειτούργησαν στην εντέλεια. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια σχεδιάσαμε τα πάντα πολύ προσεκτικά και κάναμε σκληρή προετοιμασία και προπόνηση. Απήλαυσα την ελεύθερη πτώση κι είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκαν με τον Μάρκο και μια τόσο καλή ομάδα για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας», δήλωσε ο Μάρκο Φυρστ.

Και ο δεύτερος από τους αλεξιπτωτιστές συμπλήρωσε: «Κάναμε κάπου 200 εκπαιδευτικά άλματα γι’ αυτή τη μέρα, γι’ αυτό το λεπτό. Η διαφορά μεταξύ της εκπαίδευσης και αυτού που κάναμε σήμερα, είναι φυσικά τεράστια. Δεν είναι ένα κοινό άλμα, είναι μοναδικό. Ήταν έντονες οι στιγμές κι είμαι πανευτυχής τώρα».

Η πτήση με τα ειδικά αυτά κοστούμια (wingsuits) έχει φέρει την επανάσταση στην ελεύθερη πτώση μετατρέποντας το κάθετο άλμα σε οριζόντια πτήση και ασφαλή προσγείωση με αλεξίπτωτο. Οι δύο αλεξιπτωτιστές, μέλη της ομάδας Red Bull Skydive, έχουν κάνει 11.000 άλματα σε διάφορες περιοχές από το νησί σχήματος καρδιάς της Κροατίας μέχρι το Κιτσμπούελ της Αυστρίας.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ