Λωρίδα της Γάζας: Ο ηγέτης της Χαμάς Σινουάρ ξέφυγε «στο τσακ» από τις IDF δύο φορές

Λωρίδα της Γάζας: Ο ηγέτης της Χαμάς Σινουάρ ξέφυγε «στο τσακ» από τις IDF δύο φορές

Την τελευταία στιγμή φέρεται να ξέφυγε τουλάχιστον δύο φορές o επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ από δυνάμεις των IDF.

Όπως αναφέρει το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 στρατιώτες των IDF έφτασαν σε τούνελ και μέρη όπου λέγεται ότι βρισκόταν μέχρι λίγο νωρίτερα σε αρκετές περιπτώσεις το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν στοιχεία ότι ο 61χρονος Σινουάρ – υπ’ αριθμόν ένας στόχος του Ισραήλ στη Γάζα - δεν μένει ποτέ για πολύ σε ένα μέρος. Ισραηλινά ΜΜΕ λένε ότι στην αρχή του πολέμου ο Σινουάρ εγκατέλειψε το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας κρυμμένος μέσα σε ανθρωπιστικό κομβόι και τώρα βρίσκεται στην πόλη Χαν Γιουνίς στα νότια του θυλάκου, που θεωρείται προπύργιο της Χαμάς και όπου οι IDF ανακοίνωσαν το απόγευμα της Τρίτης ότι θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή μεταφέροντας εκεί άλλη μια ταξιαρχία.

Ο Σινουάρ θεωρείται ένας από τους σχεδιαστές της φονικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Καταδικάστηκε από το Ισραήλ το 1988 για τη δολοφονία τεσσάρων ύποπτων συνεργατών και δύο Ισραηλινών στρατιωτών και στη συνέχεια πέρασε πάνω από δύο δεκαετίες υπό ισραηλινή κράτηση. Το 2011 ο Σινουάρ ήταν ένας από τους πλέον των χιλίων Παλαιστίνιους κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Το 2017, ο Σινουάρ έγινε αρχηγός της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Βίντεο δείχνει ζωντανό και ακμαίο τον ηγέτη του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς μετά από επτά απόπειρες δολοφονίας

Στη διάρκεια των ερευνών για τον Σινουάρ οι IDF βρήκαν και ένα κρησφύγετο του Μοχάμεντ Ντέιφ, ηγέτη των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ενώ στα χέρια τους περιήλθε οπτικό υλικό όπου διακρίνεται ο Ντέιφ να βαδίζει κουτσαίνοντας ελαφρώς.

Από τα βίντεο προκύπτει ότι η κατάσταση της υγείας του ηγετικού στελέχους της Χαμάς είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι νόμιζε το Ισραήλ μετά από μια σειρά αποπειρών δολοφονίας του, σε ορισμένες εκ των οποίων τραυματίστηκε. Ο Ντέιφ φαίνεται πώς είναι σε θέση να βαδίζει μόνος του, χωρίς αναπηρικό καροτσάκι και πιθανώς χρησιμοποιεί κανονικά και τα δύο χέρια του.

Ο Ντέιφ έχει επιζήσει επτά αποπειρών δολοφονίας του τα περασμένα χρόνια. Σε τέσσερις εξ’ αυτών -ανάμεσά τους και μία στη διάρκεια επιχείρησης των IDF το 2014 – τραυματίστηκε, σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρά και ανέρρωσε.

Το Ισραήλ προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για πληροφορίες για το κρησφύγετο στελεχών της Χαμάς

Την περασμένη εβδομάδα οι IDF έριξαν φυλλάδια στη Γάζα προσφέροντας αμοιβή άνω 100.000 δολαρίων για αξιόπιστες πληροφορίες αναφορικά με το που κρύβονται ανώτερα στελέχη της Χαμάς, περιλαμβανομένου του Μοχάμεντ Ντέιφ.

Τα φυλλάδια ανέφεραν ότι οι IDF θα πληρώσουν 400.000 δολάρια για πληροφορίες αναφορικά με το κρησφύγετο του Σινουάρ και άλλες 300.000 για τον πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του αδελφού του, Μαχμούντ.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post το γεγονός ότι ο Ντέιφ είναι ζωντανός και σε σχετικά καλή κατάσταση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών για την υγεία του τα τελευταία χρόνια. Μέχρι την ανακάλυψη των βίντεο αυτών στο Ισραήλ πίστευαν ότι ο Ντέιφ χρειαζόταν διαρκή φροντίδα, ότι μετακινείτο με ασθενοφόρο, χρησιμοποιούσε αναπηρικά αμαξίδια και υπέφερε από σωματικές αναπηρίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ