Μαϊάμι: Αγωνία και για τον Ελληνα που αγνοείται στα συντρίμμια -Βρισκόταν στον 8ο όροφο, η σπαρακτική ανάρτηση της θείας του

Μαϊάμι: Αγωνία και για τον Ελληνα που αγνοείται στα συντρίμμια -Βρισκόταν στον 8ο όροφο, η σπαρακτική ανάρτηση της θείας του

Ώρες αγωνίας εξακολουθεί να βιώνει η οικογένεια του 21χρονου Έλληνα, Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου ο οποίος βρισκόταν μέσα στην 12όροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα στις 24 Ιουνίου στο Μαϊάμι, έχοντας κοστίζει τη ζωή μέχρι στιγμής σε εννέα ανθρώπους.

Ο νεαρός, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί βρισκόταν βρισκόταν στο Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος. Χθες η θεία του 21χρονου με μια σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook καλούσε τους πάντες να προσευχηθούν για τον Ανδρέα ο οποίος από τη στιγμή της είδησης δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

«Προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός μου βρισκόταν στο κτίριο του συγκροτήματος που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Προσευχηθείτε να είναι ζωντανός. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει τίποτα», ήταν το μήνυμα στον λογαριασμό της. Σύμφωνα με το ABC13, οι δύο νεαροί φέρεται να βρίσκονταν στον 8ο όροφο του κτιρίου.


Μάχη με το χρόνο στα συντρίμμια της πολυκατοικίας
Από τη στιγμή της κατάρρευσης, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μια πραγματική μάχη με το χρόνο. Με τη βοήθεια σκύλων, συσκευών σάρωσης με υπέρυθρες ακτίνες και βαρύ εξοπλισμού, οι διασώστες συνεχίζουν να ελπίζουν ότι άνθρωποι μπορεί να έχουν επιζήσει μέσα σε θυλάκους αέρα που μπορεί να έχουν σχηματισθεί μέσα στα συντρίμμια.

Την ίδια ώρα, μια έκθεση του 2018 δείχνει πως ένας μηχανικός είχε βρει στοιχεία για μεγάλη δομική ζημιά κάτω από την πισίνα και «φθορά του σκυροδέματος» στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του 12ώροφου κτιρίου.


Η έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από δημοτικούς αξιωματούχους, είχε γίνει για λογαριασμό του συμβουλίου του κτιρίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένα μείζον πρόγραμμα επισκευών που είχε προγραμματιστεί για φέτος. Δεν έγινε αμέσως σαφές, αν η ζημιά που περιγράφεται στην έκθεση συνδέεται με την κατάρρευση, που σημειώθηκε γύρω στη 01:30 (08:30 ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης.

Θα ταξίδευαν οικογενειακώς για Ελλάδα
«Το τελευταίο που περιμένει κανείς σε ένα τέτοιο γεγονός σε ένα τόσο μακρινό μέρος είναι να επηρεάζει άτομα που έχουν καταγωγή από την Ελλάδα και μάλιστα ένα μικρό χωριό. Είναι μια οικογένεια γνωστή στην περιοχή, όπως γίνεται στις μικρές κοινωνίες. Ο παππούς του νεαρού είναι ένας από τους ευεργέτες του οικισμού, έχει δωρίσει το εντευκτήριο. Δεν έχουμε επικοινωνήσει με την οικογένεια. Το μάθαμε το προηγούμενο 24ωρο. Φέτος είχαν σκοπό να ταξιδέψει όλη η οικογένεια στη Μάνδρα», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο Παναγιώτης Μπαρδάκης Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας Ξάνθης, από όπου κατάγεται η οικογένεια του νεαρού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS