Μακελειό στη Γαλλία: Ποιος είναι ο Ανρί, ο «ήρωας με το σακίδιο» που καταδίωξε τον δράστη

Μακελειό στη Γαλλία: Ποιος είναι ο Ανρί, ο «ήρωας με το σακίδιο» που καταδίωξε τον δράστη

«Ήρωα με το σακίδιο» χαρακτηρίζουν οι χρήστες των social media, αλλά και τα ΜΜΕ στη Γαλλία, τον νεαρό που καταδίωξε τον δράστη του μακελειού στο πάρκο της πόλης Annecy (Haute-Savoie), το πρωί της Πέμπτης 8/06.

Στο βίντεο της επίθεσης με μαχαίρι στο πάρκο της πόλης Annecy (Haute-Savoie), που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες, ένας άνδρας τράβηξε την προσοχή των χρηστών του Διαδικτύου.

Πρόκειται για έναν περαστικό με σακίδιο πεζοπορίας που καταδίωξε για αρκετή ώρα τον οπλισμένο με μαχαίρι δράστη, καταφέρνοντας να τον κρατήσει μακριά από την παιδική χαρά, όπου λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί σε παιδιά από 22 μηνών έως 3 ετών.

Τα παιδιά, όπως ανέφεραν Γάλλοι αξιωματούχοι στο BBC, νοσηλεύονται τώρα σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο, ενώ από τους δύο ενήλικες τραυματίες ο ένας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Στις εικόνες διακρίνεται ο νεαρός άνδρας με το σακίδιο στην πλάτη και ένα δεύτερο μικρότερο στο χέρι να στέκεται απέναντι στον ηλικίας 31 ετών Σύρο αιτούντα άσυλο.

Ο νεαρός αποφεύγει ένα χτύπημα από τον δράστη, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα το μικρότερο σακίδιό του, προτού κυνηγήσει τον αντίπαλό του για να τον εμποδίσει να επιστρέψει στην παιδική χαρά.

Καθολικός φοιτητής που κάνει περιήγηση στους καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας ο «ήρωας με το σακίδιο»

Σε άλλο βίντεο που τράβηξαν περαστικοί ο νεαρός αφήνει κάτω το μεγαλύτερο σακίδιό του, κρατώντας το μικρό ως προστασία, για να μπορέσει να κυνηγήσει καλύτερα τον δράστη.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, πρόκειται για έναν 24χρονο καθολικό φοιτητή, ονόματι Ανρί, που έχει ξεκινήσει ένα εννεάμηνο ταξίδι ανά τη Γαλλία προκειμένου να επισκεφθεί τους καθεδρικούς ναούς της χώρας, ενημερώνοντας τακτικά τους ακολούθους του στο Facebook, στο Instagram και στο TikΤok για τους σταθμούς της περιοδείας του. Το ταξίδι του νεαρού ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου στο Le Barroux στο Vaucluse, και πριν φτάσει στο Annecy ο Ανρί είχε σταματήσει στην Γκρενόμπλ.

Παθιασμένος με τη θρησκευτική κληρονομιά της Γαλλίας, ο νεαρός έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και είναι απόφοιτος σχολής διεθνούς μάνατζμεντ, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Dauphiné Libéré που τον είχε συναντήσει μία εβδομάδα πριν από την επίθεση.

Λίγο μετά το μακελειό, ο Ανρί ενημέρωσε τους ακολούθους του στο Facebook ότι είναι καλά.

«Ας ενώσουμε άμεσα τις προσευχές μας για τα θύματα της επίθεσης στο Annecy», έγραψε, σημειώνοντας ότι έπρεπε να πάει να καταθέσει στην αστυνομία. «Προσευχηθείτε για τα παιδιά, εγώ είμαι καλά», πρόσθεσε.

Στον λογαριασμό του στο Instagram «Le Chant des Cathédrales» ο νεαρός είχε δημοσιεύσει μια πρώτη ιστορία χθες, γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα, από τις όχθες της λίμνης Annecy, πριν δημοσιεύσει μια νέα γύρω στις 7 μ.μ. προκειμένου να ευχαριστήσει τους ακολούθους του για τα μηνύματα υποστήριξης. «Σκέφτομαι ιδιαίτερα τα θύματα και τους γονείς τους. Ελπίζω να βγουν σώα από αυτό», έγραψε.

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ανρί ξεκίνησε το προσκύνημά του από τους καθεδρικούς ναούς στο αββαείο Sainte-Madeleine du Barroux, προτού συνεχίσει για την Αβινιόν, την Αρλ, το Μονπελιέ, το Μονακό και ανηφορίσει στο Annecy στις Νότιες Άλπεις.

«Ανέκαθεν αγαπούσα την πεζοπορία και το να τη συνδυάσω με τους καθεδρικούς ναούς είναι κατά κάποιον τρόπο ένα μεγάλο προσκύνημα», εξήγησε στα καθολικά μέσα ενημέρωσης στις αρχές Απριλίου, αναφερόμενος στο ταξίδι του ως «προσωπικό, ακόμη και πνευματικό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ