Βίντεο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, να... τρέχει για να χαιρετήσει από κοντά Κινέζους πολίτες, είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο.
Παρακάμπτοντας τους άνδρες της κινεζικής ασφάλειας που τον συνόδευαν, έφτασε κοντά στους πολίτες οι οποίοι τον υποδέχτηκαν θερμά.
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνόδευσε τον Γάλλο πρόεδρο στην πόλη Τσενγκντού, στα νοτιοδυτικά, σε μία χειρονομία που καταδεικνύει την εστίαση του Πεκίνου στο Παρίσι, καθώς επιδιώκει μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
🇫🇷🇨🇳 EN IMAGES | Emmanuel Macron SPRINTE vers un BAIN DE FOULE de Chinois venus le rencontrer.pic.twitter.com/qY3Jc7SHLU
— AlertesInfos (@AlertesInfos) December 5, 2025
Ο Μακρόν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κίνα με πιο «χαλαρό» τρόπο, με την ατζέντα να περιλαμβάνει επίσκεψη της συζύγου του Μπριζίτ σε ερευνητικό κέντρο για πάντα και συνάντηση του Γάλλου προέδρου με έναν αστέρα του πινγκ πονγκ.
En déplacement en Chine, Emmanuel Macron a rejoint Félix Lebrun pour une partie de tennis de table où ils ont échangé quelques balles face à des adversaires chinois #BFM2 pic.twitter.com/5h9XEdERvi
— BFM (@BFMTV) December 5, 2025
Η περιοδεία στην Τσενγκντού αποτελεί σπάνια κίνηση σε ένδειξη εκτίμησης προς τον επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, η οποία υπογραμμίζει την εστίαση του Πεκίνου στο Παρίσι και στις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Emmanuel Macron court pour contourner le service de sécurité chinois et prend un bain de foule pic.twitter.com/BXdqH4rVQM
— BFM (@BFMTV) December 5, 2025









