Με κατσαρόλες και τηγάνια αποδοκίμασαν τον Μακρόν -«Αυτά δεν μας πάνε μπροστά» απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος [βίντεο]

Με κατσαρόλες και τηγάνια αποδοκίμασαν τον Μακρόν -«Αυτά δεν μας πάνε μπροστά» απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος [βίντεο]

Λίγα 24ωρα μετά το διάγγελμα για το συνταξιοδοτικό, ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε περιοχή της Αλσατίας, όπου διαδηλωτές τού επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή.

Με κατσαρόλες και τηγάνια στα χέρια, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη μεταρρύθμιση, ωστόσο ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έδειξε να πτοείται. «Δεν είναι οι κατσαρόλες και τα τηγάνια που θα πάνε τη Γαλλία μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

 

Όπως υπογράμμισε, δεν είναι δυνατόν μια κοινωνία να ακούει μόνον εκείνους που «κάνουν τον περισσότερο θόρυβο», υπογραμμίζοντας τις θετικές πλευρές της εργατικής νομοθεσίας. «Θα με βλέπετε πάντα με τον κόσμο. Δεν έχω το δικαίωμα να σταματήσω», επισήμανε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πήγε στην εταιρεία ξυλείας Mathis που επρόκειτο να επισκεφθεί, χωρίς να περάσει κοντά από τους διαδηλωτές που τον περίμεναν στο χωριό των 2.200 κατοίκων. Κατόπιν, οι διαδηλωτές μετέβησαν στη γειτονική πόλη Sélestat, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων, όπου στη συνέχεια πήγε ο Εμανουέλ Μακρόν. Και εκεί ο Γάλλος πρόεδρος αποδοκιμάστηκε έντονα από το πλήθος των διαδηλωτών.

«Η διαδήλωση έγινε, το κάλεσμα για διαδήλωση ήταν ειρηνικό (…) Όταν ένας πρόεδρος φοβάται σε τέτοιο βαθμό τον λαό του πρέπει να θέτουμε ερωτήματα για τη νομιμότητά του» είπε ο Μπερτράν Μπλιντοέρ, στέλεχος του συνδικάτου CGT.

 

Με πληροφορίες Le Figaro & ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS