Μάριο Ντράγκι: Καμία ουσιαστική απόφαση για την ενέργεια, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Μάριο Ντράγκι: Καμία ουσιαστική απόφαση για την ενέργεια, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι σχεδόν τίποτα δεν αποφαςίστηκε για το θέμα της ενέργειας και την καταπολέμηση των αυξήσεων των τιμών, στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ, γράφει η ιταλική ιστοσελίδα Il Fatto Quotidiano.

“Κάθε χώρα θα διαχειριστεί την κρίση με τον δικό της τρόπο»,σημειώνει η ιταλική ιστοσελίδα Στην απόφαση δεν αναφέρεται ούτε η δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας για αγορές όπως ζητήθηκε από την Ισπανία και άλλες χώρες ούτε για άλλους τύπους παρέμβασης.

«Μακροπρόθεσμα προέχει η στρατηγική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην οποία πρέπει να επικεντρωθούμε, περιορίστηκε να δηλώσει ο Ντράγκι, προειδοποιώντας όμως οτι αν αυξηθούν οι τιμές του φυσικού αερίου, υπάρχει επίσης πρόβλημα χρηματοδότησης αυτού του δρόμου . «Για πολλές χώρες , είναι δύσκολο να εγκαταλείψουν αμέσως το φυσικό αέριο », τόνισε συνέχισε ο Ντράγκι .

Η Ιταλία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο, το οποίο καλύπτει ήδη πάνω από το 40% των ενεργειακών αναγκών της χώρας. Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία πιέζει σκληρά για την πυρηνική ενέργεια, αντίθετα από τη Γερμανία, η οποία στοχεύει σε μια πιο ήπια πορεία εξόδου από τον άνθρακα. Με αυτά τα δεδομένα , η Επιτροπή της ΕΕ θα πρέπει να ορίσει, ίσως μέχρι το τέλος του έτους, την «ενεργειακή πολιτική » , υποδεικνύοντας ουσιαστικά ποιες πηγές αξίζουν να λάβουν χρηματοδότησημε σκοπό τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έως το 2050, η Ευρώπη στοχεύει να επιτύχει μηδενική ισορροπία των εκπομπών CO2. «Υπήρξε επίσης μια συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια : ορισμένες χώρες θέλουν η πυρηνική ενέργεια να είναι μια μη ρυπογόνος πηγή ενέργειας. Η επιτροπή θα παρουσιάσει τις αποφάσεις της τον Δεκέμβριο. Υπάρχουν πολύ διαφορετικές θέσεις και θα δούμε τι θα προτείνει η επιτροπή», επιβεβαίωσε ο Ντράγκι.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας

Όσον αφορά το θέμα των οικονομικών πολιτικών που θα συμφωνηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ντράγκι εξήγησε οτι πρέπει να μιλήσουμε για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας.« Υπάρχει χρόνος για την ανάπτυξη ρεαλιστικών απόψεων» , τόνισε. Ερωτηθείς όμως Ότανεάν το σημερινό Σύμφωνο Σταθερότητας λειτουργεί καλά, ο Ντράγκι απάντησε ότι «Περισσότεροι από ένας αμφιβάλλουν για αυτό…». Ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε ότι «οι δεσμεύσεις για τους εμβολιασμούς και την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών, είναι τέτοιου μεγέθους που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικούς δημοσιονομικούς κανόνες

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ