Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Σχεδιάζει νέα πλατφόρμα για να «χτυπήσει» το Twitter του Έλον Μασκ

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Σχεδιάζει νέα πλατφόρμα για να «χτυπήσει» το Twitter του Έλον Μασκ

Νέα μέτωπα φαίνεται ότι ανοίγει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αφού, θέλοντας να «χτυπήσει» το Twitter, αναμένεται να λανσάρει μια νέα ανταγωνιστική πλατφόρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Meta έρχεται μετά από μία ταραχώδη περίοδο διοίκησης της Twitter από τον Έλον Μασκ αλλά και τις αντιδράσεις της Όπρα Ουίνφρεϊ και άλλων δημοσίων προσώπων, που φέρονται ότι θέλουν να μετέχουν σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που «θα διοικείται λογικά». Η Meta φαίνεται ότι θέλει επίσης ως χρήστη της τον Δαλάι Λάμα.

Η εφαρμογή θα είναι αυτόνομη, ενώ έχει την κωδική ονομασία Project93. Σύμφωνα με τον τεχνολογικό ιστότοπο «The Verge», το όνομα που θα έχει η νέα πλατφόρμα θα μπορούσε να είναι Threads.

«Απάντηση στο Twitter»

Ο επικεφαλής προϊόντων της Meta, Κρις Κοξ δήλωσε σε εσωτερική συνάντηση που έγινε την Πέμπτη ότι η εφαρμογή είναι «η απάντηση του ιδιοκτήτη του Facebook και του Instagram στο Twitter». Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Έλον Μασκ, ο Κοξ ανέφερε ότι η εταιρεία ακούει δημιουργούς περιεχομένου και δημόσια πρόσωπα που ενδιαφέρονται να μετέχουν σε μία πλατφόρμα που να λειτουργεί λογικά και που να μπορούν να εμπιστευτούν.

Ο Κοξ δήλωσε ότι η Meta βρίσκεται σε συζητήσεις με την Όπρα Γουίνφρεϊ, με πάνω από 42 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter και τον Δαλάι Λάμα, με περίπου 19 εκατομμύρια, προκειμένου να γίνουν δυνητικά χρήστες της νέας πλατφόρμας. Ο προγραμματισμός ξεκίνησε τον Ιανουάριο ενώ στόχος είναι να λανσαριστεί το συντομότερο δυνατό.

Η εφαρμογή, σύμφωνα με τις αναφορές, θα στηρίζεται στο Instagram. Οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται με το ίδιο όνομα και τον ίδιο κωδικό, ενώ με ευκολία θα μεταφέρονται οι ακόλουθοι, το βιογραφικό του χρήστη και η επαλήθευση.

Η εφαρμογή, είπε ο Κοξ, στοχεύει στην «ασφάλεια, την ευκολία χρήσης, την αξιοπιστία» και στο να δώσει στους δημιουργούς ένα «σταθερό μέρος για να χτίσουν και να αναπτύξουν το κοινό τους». Το περιβάλλον εργασίας, σύμφωνα με το Verge, θα είναι παρόμοιο με αυτό του Twitter.

Η θυελλώδης ηγεσία του Έλον Μασκ

Το Twitter πέρασε μια ταραχώδη περίοδο υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ, αν και ο ίδιος επιμένει ότι η βάση χρηστών της πλατφόρμας δεν έχει μειωθεί από τον Οκτώβριο, οπότε και αγόρασε την επιχείριση. Ο ιδιοκτήτης της Tesla υποστήριξε λίγες εβδομάδες μετά την εξαγορά της πλατφόρμας ότι καθημερινά οι ενεργοί χρήστες ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια, αγγίζοντας ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου τα διαφημιστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 59% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τον περασμένο μήνα, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα ηνία της εταιρείας και διάδοχός του ως διευθύνουσα σύμβουλος είναι η Λίντα Γιακαρίνο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ