Mε πυρηνική «ομπρέλα» στη Βαλτική απειλεί η Ρωσία, αν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Mε πυρηνική «ομπρέλα» στη Βαλτική απειλεί η Ρωσία, αν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Για ρωσική απάντηση, μέσω της Βαλτικής, απέναντι στο ενδεχόμενο η Φινλανδία και η Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ κάνει λόγο ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

«Δεν θα μπορούμε να μιλάμε πια για καθεστώς απαλλαγμένο από πυρηνικά στη Βαλτική, οι ισορροπίες θα πρέπει να αποκατασταθούν», ανέφερε ο Μεντβέντεφ κληθείς να σχολιάσει το σενάριο οι δύο σκανδιναβικές χώρες να γίνουν μέλη της Συμμαχίας.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει ανάλογα μέτρα και δεν σκοπεύαμε να το πράξουμε», πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι πιθανή ένταξη για Ελσίνκι και Στοκχόλμη, θα σηματοδοτεί «τη δημιουργία δύο ακόμη αντιπάλων» για τη Μόσχα.

Χθες, η Φινλανδή πρωθυπουργός, Σάνα Μαρίν, δήλωσε ότι η χώρα της θα προβεί σε απόφαση σχετικά με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ «εντός εβδομάδων και όχι μηνών».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Σουηδή ομόλογό της Μαγκνταλένα Άντερσον, η Μαρίν ανακοίνωσε τα παραπάνω, τη στιγμή που η φινλανδική κυβέρνηση κατέθεσε μια έκθεση στο κοινοβούλιο σχετικά με τις αλλαγές που σημειώνονται στην περιοχή σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, ανοίγοντας και επισήμως τον δρόμο για τις σχετικές συζητήσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ