Μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020 δήλωναν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020 δήλωναν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Πιάστηκε στις δαγκάνες της… εφορίας κι όμως ο Τραμπ παραμένει αδιόρθωτος και πάντα πιστός στις εμμονές του περί «κυνηγιού μαγισσών».

Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπκαι η σύζυγός του Μελάνια, όπως αποκαλύφθηκε δήλωναν μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020! Ο ίδιος όμως έχει, όπως πάντα, μια απάντηση για όλα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ασημίνας Αγγελίνη, στο protothema.gr το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ παρουσίασε τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων έξι ετών του Αμερικανού τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι φορολογικές δηλώσεις του τέως προέδρου από το 2015 έως το 2020, ελήφθησαν από την Επιτροπή Τρόπων και Μέσων, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες μετά από παρατεταμένη νομική διαμάχη, αναφέρουν οι New York Times.

 Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή ψήφισε την περασμένη εβδομάδα υπέρ της δημοσιοποίησης των φορολογικών δηλώσεων του τέως προέδρου των ΗΠΑ, αλλά η κοινοποίησή τους καθυστέρησε για να διαγραφούν πρώτα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, όπως οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης του Τραμπ και της συζύγου του Μελάνια.

Δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος το 2020

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι έκθεση του Κογκρέσου που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα, έδειξε ότι ο Τραμπ και η σύζυγός του δεν πλήρωσαν φόρο εισοδήματος το 2020, δηλαδή τον τελευταίο χρόνο που ήταν στον Λευκό Οίκο

 Τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του, ο κύριος Τραμπ πλήρωσε το ποσό των 750 δολαρίων σε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος και ανέφερε ζημίες ύψους 12,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Από το 2015 έως το 2020, Ντόναλντ και Μελάνια ανέφεραν μηδενικό εισόδημα και κατέβαλαν μικρό ή καθόλου φόρο.

 Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα πρώτα τρία χρόνια της προεδρίας του
 Αναλυτικά, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι κατά τα τρία πρώτα χρόνια της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε το ποσό του 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, αλλά δεν πλήρωσε φόρο για το 2020, καθώς το εισόδημά του μειώθηκε και οι απώλειες του αυξήθηκαν.

 Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων απέτυχε να πραγματοποιήσει υποχρεωτικούς ελέγχους του Τραμπ κατά τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του.

 Κοινοποιώντας τα αυστηρά φυλασσόμενα έγγραφα ύστερα από χρόνια νομικής διαμάχης και εικασιών για την περιουσία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου και τις οικονομικές του συναλλαγές, η εφημερίδα «New York Times» σχολιάζει ότι οι φορολογικές του δηλώσεις έγιναν γνωστές 10 ημέρες αφότου η Επιτροπή των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων δημοσίευσε δύο εκθέσεις σχετικά με τους φόρους του. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων που διενεργεί υποχρεωτικούς ελέγχους σε προέδρους εν ενεργεία.

Απέτυχαν να ελέγξουν τις οικονομικές του συναλλαγές 

Οι έρευνες έδειξαν ότι η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής (I.R.S), απέτυχε να ελέγξει τις οικονομικές συναλλαγές του Τραμπ, τα δύο πρώτα χρόνια της προεδρίας του. Επιπλέον, δεν ξεκίνησε η διαδικασία εξέτασής τους πριν το 2019, αφότου οι Δημοκρατικοί της Βουλής ξεκίνησαν διαδικασίες επιτήρησης, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση στις φορολογικές του δηλώσεις.

 «Τα ευρήματά μας αποδείχθηκαν απλά, η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών (I.R.S) δεν ξεκίνησε τον υποχρεωτικό έλεγχο του τέως προέδρου μέχρι να υποβάλω το αρχικό μου αίτημα», υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Ρίτσαντ Νιλ από την Μασαχουσέτη, πρόεδρος της Επιτροπής «Ways and Means Committee».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορολογικές δηλώσεις των προέδρων είναι από τα πιο ευαίσθητα έγγραφα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να τα αποκτήσει και να τα δώσει στη δημοσιότητα, σπανίως αναλαμβάνει ένα τέτοιο μέτρο.

Είχε αρνηθεί να δημοσιοποιήσει τις συναλλαγές του ως υποψήφιος

Αφού ο Τραμπ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις οικονομικές συναλλαγές του ως προεδρικός υποψήφιος ή ενώ ήταν στην εξουσία, οι Δημοκρατικοί βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο σύγκρουσης συμφερόντων. Τελικά, κατάφεραν να ρίξουν φως στα φορολογικά αρχεία του Τραμπ μέσω της έρευνας που διενεργεί η επιτροπή «Ways and Means Committee» για τα οικονομικά προέδρων και αντιπροέδρων.

 Οι Ρεπουμπλικάνοι προειδοποίησαν ωστόσο ότι η δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων ενός ιδιώτη, θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, ασκώντας πίεση στους βουλευτές να βγάλουν στη φόρα και άλλες φορολογικές δηλώσεις αφότου ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα.

 Η δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ έρχεται καθώς ο ίδιος είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024 και ελέγχεται σχετικά με τις επιχειρηματικές του πρακτικές.

 Νωρίτερα αυτό το μήνα, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ένοχη την εταιρεία της οικογένειάς του για φορολογική απάτη, γεγονός που κατάφερε ισχυρό πλήγμα τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον ίδιο τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η αντίδραση του Τραμπ

Ο Τραμπ από την πλευρά του δημοσίευσε ένα βίντεο απαντώντας στην απόφαση να δημοσιοποιηθούν οι φορολογικές του δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας την κίνηση «εξωφρενική κατάχρηση εξουσίας» και «εντελώς αντισυνταγματική».

 «Δεν υπάρχει νόμιμος νομοθετικός σκοπός για τη δράση τους. Και αν κοιτάξετε τι έχουν κάνει, είναι τόσο λυπηρό για τη χώρα μας», υποστήριξε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

 «Δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα άλλο διαταραγμένο πολιτικό κυνήγι μαγισσών που συνεχίζεται από την ημέρα που κατέβηκα από μια κυλιόμενη σκάλα στον Πύργο Τραμπ».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS