Μέρκελ: Προβληματισμός για τον κορωνοϊό, προτιμάει αυστηρότερα μέτρα

Μέρκελ: Προβληματισμός για τον κορωνοϊό, προτιμάει αυστηρότερα μέτρα

Η κατάσταση του κορωνοϊού στη Γερμανία εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή, αν και ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έχει επιβραδυνθεί, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, αφότου οι ομοσπονδιακοί και περιφερειακοί ηγέτες ανέβαλαν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου την απόφαση για περαιτέρω περιοριστικά μέτρα.

Η Μέρκελ ανέφερε ότι θα προτιμούσε να έχει συμφωνήσει σε αυστηρότερους κανόνες στη συνάντηση με τους ηγέτες χθες Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ανησυχεί πολύ για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου.

«Οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν αυξάνονται πλέον εκθετικά, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλοί. Επομένως, πρέπει να μειώσουμε τις επαφές, να μειώσουμε τις επαφές, να μειώσουμε τις επαφές», επανέλαβε χαρακτηριστικά σε επιχειρηματική εκδήλωση που διοργανώνεται από την καθημερινή εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 14.419 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), ενώ ο αριθμός των θανάτων κατά 267. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων ήταν μικρότερη από τα 15.332 που αναφέρθηκαν πριν από μια εβδομάδα, αλλά ο αριθμός των νεκρών υψηλότερος από τους 154.

Η Μέρκελ σημείωσε ότι περίπου το 30-40% του πληθυσμού της Γερμανίας είναι ευάλωτο, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και εκείνων με υποκείμενα νοσήματα.

«Η καταπολέμηση της πανδημίας είναι και η καλύτερη λύση για την οικονομία», συμπλήρωσε.

Η Γερμανία επέβαλε «ελαφρύ lockdown» διάρκειας ενός μηνός στις 2 Νοεμβρίου, για να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που σαρώνει την Ευρώπη. Τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά, εντούτοις τα σχολεία και τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά.

Η Μέρκελ είχε προτείνει πρόσθετα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, η μείωση των μαθητών στις τάξεις, ενώ παράλληλα παρότρυνε τους πολίτες και τα παιδιά να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές.

Η Μέρκελ επανέλαβε ότι η επίπτωση των 7 ημερών του ιού πρέπει να πέσει κάτω από το 50 ανά 100.000 κατοίκους προτού εξεταστεί η άρση του lockdown. Η Γερμανία έχει σήμερα 141 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του RKI.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ