Μετάλλαξη κορωνοϊού: Η ΕΕ βάζει σε καραντίνα τη Βρετανία -Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορα

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Η ΕΕ βάζει σε καραντίνα τη Βρετανία -Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορα

Στο χάος βύθισε η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού τα Χριστούγεννα για οικογένειες και εταιρείες στη Βρετανία, που οδηγείται στην απομόνωση από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης λίγα μόνον 24ωρα πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου για το Brexit.

Μετά την προειδοποίηση το Σάββατο από τον Μπόρις Τζόνσον ότι ένα εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος του νέου κορωνοϊού αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και το Ισραήλ, ο Καναδάς κι άλλες χώρες διέκοψαν τις αεροπορικές συνδέσεις τους με τη Βρετανία. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα από σήμερα το πρωί θέτει σε 7ημερη υποχρεωτική καραντίνα όσους φθάνουν στη χώρα μας από τη Βρετανία, ενώ προς το παρόν δεν έχει αποφασισθεί διακοπή αεροπορικών συνδέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida η κυβέρνηση αναμένεται να ευθυγραμμιστεί με τις αποφάσεις που θα λάβει συλλογικά η ΕΕ σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η ΕΕ για τη Βρετανία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κι η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συζήτησαν χθες το θέμα, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως η ΕΕ προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η γερμανική προεδρία έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της επιτροπής του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, με ευρωπαϊκή πηγή να αναφέρει πως θα συζητηθούν νέα μέτρα όπως η εφαρμογή των τεστ PCR για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Βρετανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ