Μήνυμα G7: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «υπόλογος» για το κύμα επιθέσεων στην Ουκρανία

Μήνυμα G7: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «υπόλογος» για το κύμα επιθέσεων στην Ουκρανία

Oι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών διεμήνυσαν την Τρίτη ότι θεωρούν τον Βλαντίμιρ Πούτιν «υπόλογο» για το κύμα επιθέσεων στην Ουκρανία με τουλάχιστον 19 νεκρούς αμάχους.

Σε δικτυακή συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της G7 την Τρίτη, οι ηγέτες δεσμεύθηκαν να καταστήσουν τον Ρώσο Πρόεδρο και τους άλλους υπαίτιους «υπόλογους» για το πρόσφατο κύμα επιθέσεων στην Ουκρανία, ανέφεραν οι ηγέτες της ομάδας σε κοινή δήλωσή τους.

Μπαράζ κυρώσεων στο ρωσικό ενεργειακό τομέα, που θα γονατίσουν τη ρωσική οικονομία, ζήτησε από τη G7 ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Διεμήνυσε ακόμα ότι δεν τίθεται θέμα διαλόγου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά μόνο με το διάδοχό του.

«Σε επίπεδο ολόκληρης της G7, και ολόκληρου του δημοκρατικού μας κόσμου, πρέπει να απαντήσουμε αναλογικά: όταν η Ρωσία επιτίθεται στον ενεργειακό τομέα και την ενεργειακή σταθερότητα των χωρών μας, πρέπει να μπλοκάρουμε τον ενεργειακό τομέα της με κυρώσεις, να σπάσουμε τη σταθερότητα των ρωσικών εσόδων από το πετρέλαιο και το εμπόριο φυσικού αερίου. Απαιτείται αυστηρό ανώτατο όριο τιμών για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία – μηδενικό κέρδος για το τρομοκρατικό κράτος» σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ