Μισέλ σε Ερντογάν: Μην προκαλείτε εντάσεις -Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο

Μισέλ σε Ερντογάν: Μην προκαλείτε εντάσεις -Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο

Τα παράπονα για τη στάση Ευρωπαίων πολιτικών στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον Σαρλ Μισέλ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ζητά αποκλιμακωση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ερντογάν ζήτησε από την ΕΕ να κρατήσει δίκαιη και αμερόληπτη στάση, αλλά και «να αποτρέψει τα βήματα της Ελλάδας και ορισμένων μελών της ΕΕ που κλιμακώνουν την ένταση την Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής πλευράς, που μεταδίδει το Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι τα «προκλητικά λόγια και τα βήματα Ευρωπαίων πολιτικών σε περιφερειακά ζητήματα δεν θα χρησιμεύσουν ως λύση», προσθέτοντας ότι η στάση που θα κρατήσει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι ένα τεστ ειλικρίνειας αναφορικά με το διεθνές δίκαιο και την ειρήνη.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τα θεσμικά όργανα και κράτη-μέλη της ΕΕ να παραμείνουν δίκαια, αμερόληπτα, αντικειμενικά και υπεύθυνα σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως στην Αν. Μεσόγειο.

Στήριξη Σαρλ Μισέλ σε Ελλάδα και Κύπρο

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του σε Ελλάδα και Κύπρο, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι ο Μισέλ επισήμανε τη σημασία να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν, δήλωσε ότι «το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας» αναμένεται να είναι το κυρίαρχο θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς η Αγκυρα συνεχίζει την προκλητική της στάση απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ