Μισέλ Ομάμπα: «Τρομοκρατημένη» η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ με το πιθανό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Μισέλ Ομάμπα: «Τρομοκρατημένη» η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ με το πιθανό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, δήλωσε ότι είναι «τρομοκρατημένη» με την πιθανή έκβαση των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου, τις οποίες συμπεριέλαβε στους φόβους που την κρατάνε ξύπνια τις νύχτες.

«Τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές; Είμαι τρομοκρατημένη με αυτό που θα μπορούσε να συμβεί, γιατί μετρά ποιος θα είναι ο ηγέτης μας, ποιον θα επιλέξουμε, ποιος θα μιλά εξ ονόματός μας, ποιος θα βρίσκεται στον άμβωνα, όλα αυτά μας επηρεάζουν με τρόπους που μερικές φορές νομίζω ότι οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένους», είπε στο podcast “On Purpose” του Τζέι Σέιτ η Ομπάμα, την οποία ουκ ολίγοι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν ως προεδρική υποψήφια του κόμματός τους.

«Το γεγονός ότι οι άνθρωποι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση — “εε, κάνει πραγματικά τίποτα;” — και εγώ λέω “Θεέ μου, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για εμάς, και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένη αυτή τη δημοκρατία”. Κι ανησυχώ μερικές φορές που το κάνουμε αυτό. Αυτά είναι τα πράγματα που με κρατούν ξάγρυπνη», είπε η Ομπάμα.

Η Μισέλ Ομπάμα ανησυχεί για το ενδεχόμενο υψηλής αποχής στις εκλογές

Τα σχόλιά της έρχονται ενώ ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο με το μήνυμα ότι η δημοκρατία στις ΗΠΑ θα είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Πολλοί Δημοκρατικοί, ωστόσο, ανησυχούν ότι το μήνυμά του δεν βρίσκει απήχηση στο εκλογικό σώμα, όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, που τον φέρνουν στήθος με στήθος ή λίγο πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνέντευξή της η Μισέλ Ομπάμα απαρίθμησε κι άλλους λόγους που την κάνουν να χάνει τον ύπνο της: «Θα πάνε οι άνθρωποι να ψηφίσουν; Και γιατί δεν πάνε να ψηφίσουν; Αυτά είναι που με κρατούν ξάγρυπνη, γιατί δεν μπορώ να τα ελέγξω. Και διερωτάται κανείς: Που βρισκόμαστε με όλο αυτό; Που βρίσκονται οι καρδιές μας;»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά στους νομικούς μπελάδες του Τραμπ και τι θα είχε συμβεί αν στη θέση του ήταν ένας μαύρος άνδρας.

«Ο πήχης έχει στηθεί σε διαφορετικό ύψος για τους ανθρώπους στη ζωή. Αυτό το έχω μάθει», είπε.

Και χωρίς να κατονομάσει τον Τραμπ συνέχισε: «Σε κάποιους μπορούν να απαγγελθούν αρκετές φορές κατηγορίες και όμως να είναι υποψήφιοι. Οι μαύροι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Απλώς μαθαίνεις να είσαι καλός. Και στο τέλος επωφελείσαι από αυτή την δύναμη ψυχής».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ