Μπόρις Τζόνσον: Νέα αποκάλυψη για διπλό «κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ, παραμονή της κηδείας του Φιλίππου

Μπόρις Τζόνσον: Νέα αποκάλυψη για διπλό «κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ, παραμονή της κηδείας του Φιλίππου

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον μετά την ακόμη σοβαρότερη αποκάλυψη περί πραγματοποίησης δύο ταυτόχρονων πάρτι σε διαφορετικά σημεία της πρωθυπουργικής κατοικίας την ημέρα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, με τη χώρα σε πένθος και τη βασίλισσα Ελισάβετ να συγκινεί τον βρετανικό λαό με τη στάση της.

Οι νέες αποκαλύψεις την Παρασκευή, και μάλιστα από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Telegraph, αφορούν σε δύο πάρτι με ποτά εν μέσω περιορισμών κατά του κορωνοϊού τον περασμένο Απρίλιο στον αριθμό 10 της Οδού Ντάουνινγκ, έστω και χωρίς την παρουσία του ίδιου του κ. Τζόνσον.

Στις 16 Απριλίου, όταν ομολογουμένως έλαβαν χώρα τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία υπήρχε απαγόρεσυη συγκέντρωσης ατόμων σε κλειστούς χώρους, ενώ την επόμενη μέρα έγινε εν μέσω εθνικού πένθους η κηδεία του από ημέρες νεκρού συζύγου της βασίλισσας. Ο δε κ. Τζόνσον βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία.

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Τζέιμς Σλακ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί συγγνώμη για τα περιστατικά, για τα οποία αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη, κατά τρόπον ώστε να φύγει οποιαδήποτε κηλίδα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η υπουργός Εξωτερικών Λις Τρας, φερόμενη ως πιθανή διάδοχος του κ, Τζόνσον, πιεζόμενη να σχολιάσει τις νέες αποκαλύψεις είπε ότι έγιναν πραγματικά σφάλματα τότε, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω.

Ωστόσο η αντιπολίτευση επιμένει ότι τα απανωτά περιστατικά αναδεικνύουν την κουλτούρα που έχει εισαγάγει στην πρωθυπουργία και στο γραφείο του ο κ. Τζόνσον, αψηφώντας όχι μόνο τους νόμους του κράτους αλλά και τους ηθικούς νόμους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ