Ρωσία: Μυστήριο με τον θάνατο επιστήμονα που εργαζόταν για το εμβόλιο -Επεσε με τα εσώρουχα από παράθυρο

Ρωσία: Μυστήριο με τον θάνατο επιστήμονα που εργαζόταν για το εμβόλιο -Επεσε με τα εσώρουχα από παράθυρο

Ερωτήματα προκαλούν στη Ρωσία οι συνθήκες θανάτου ενός κορυφαίου επιστήμονα που εργαζόταν πάνω σε ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ο 45χρονος βιολόγος Αλεξάντερ «Σάσα» Καγκάνσκι, γνωστός από την έρευνά του για τον καρκίνο, φέρεται να έπεσε με τα εσώρουχά του από παράθυρο του 14ου ορόφου πολυκατοικίας στην Αγία Πετρούπολη, ενώ έφερε στο σώμα του και τραύμα από μαχαίρι, στον τελευταίο μιας σειράς ύποπτων θανάτων εργαζομένων στο σύστημα υγείας της Ρωσίας και νοσηλευόμενων, που έπεσαν από τα παράθυρα νοσοκομείων.


Οι αρμόδιες ρωσικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο του επιστήμονα, που αντιμετωπίζουν ως ανθρωποκτονία. αναφέρει η Daily Mail. Ο δρ Καγκάνσκι, επίκουρος καθηγητής στο Βλαδιβοστόκ, εργαζόταν επί 13 χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου μέχρι πριν από τρία χρόνια, ενώ ήταν διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής στο Πανεπιστήμιο του Βλαδιβοστόκ, όπου συνέχιζε την συνεργασία του με το σκωτσέζικο πανεπιστήμιο στην έρευνά του για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – άγνωστο σε ποιο απ’ αυτά που αναπτύσσονται ανά την υφύλιο. Σύμφωνα με τη Μoskovsky Komsomolets, ο επιστήμονας πέθανε «υπό παράξενες συνθήκες». Ο δρ Καγκάνσκι είχε πάει στη Αγία Πετρούπολη για να επισκεφθεί τους τάφους συγγενικών του προσώπων και να συναντηθεί μ’ έναν παλιό του φίλο από το σχολείο. Η αστυνομία θεωρεί ότι προηγήθηκε κάποιος καυγάς της πτώσης του Καγκάνσκι, ενώ για την υπόθεση κρατείται ένας 45χρονος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ