ΚΟΣΜΟΣ

Μυστηριώδης ασθένεια στη Νιγηρία: Αφησε πίσω 15 νεκρούς

Και ενώ ο απολογισμός των θυμάτων του νέου κορωνοϊού αυξάνεται, στη Νιγηρία η κυβέρνηση της χώρας απηύθυνε προειδοποίηση για μία «περίεργη επιδημία» η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο 15 ανθρώπων και έχει μολύνει δεκάδες περισσότερους σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας.

Το ξέσπασμα αυτής της μυστηριώδους ασθένειας, η οποία προκαλεί εμετό, οίδημα και διάρροια, καταγράφηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου μήνα στην πολιτεία Benue, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Abuja.

Έως τις 3 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των ατόμων που προσβλήθηκαν από την μυστηριώδη ασθένεια ανήλθε σε 104, όπως δήλωσε ο Νιγηριανός γερουσιαστής Abba Moro, σύμφωνα με εφημερίδα Daily Post.

Σε ψήφισμα στη Γερουσία, ο γερουσιαστής που εκπροσωπεί περιοχή της πολιτείας Benue, αναφέρθηκε στα θύματα της νόσου τα οποία φέρονται να πέθαναν μέσα σε 48 ώρες από τη στιγμή που κόλλησαν την ασθένεια.

Το ψήφισμα προτρέπει το υπουργείο Υγείας της χώρας να αποστείλει εμπειρογνώμονες στο κέντρο της επιδημίας για να μάθουν περισσότερα για την ασθένεια, ενώ ζητά από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νιγηρίας (NCDC) να θεσπίσουν μέτρα επιτήρησης για να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Νιγηρίας δήλωσε ότι η ασθένεια δεν φαίνεται να είναι ο Έμπολα ή πυρετός Lassa, δύο δυνητικά θανατηφόροι ιοί που έχουν πλήξει την δυτική Αφρική.

Η μυστηριώδης ασθένεια δεν φαίνεται να είναι ούτε ο νέος κορωνοϊός που προήλθε από την Ουχάν της Κίνας και έχει κοστίσει μέχρι στιγμή τη ζωή σε περισσότερους από 900 ανθρώπους.

Μυστηριώδης ασθένεια στη Νιγηρία: Οι εικασίες για την προέλευση της
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι το NCDC έχει ενεργοποιήσει μία επιχείρηση έκτακτης ανάγκης στην πληγείσα περιοχή, ενώ σύμφωνα με το BBC κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι για την μυστηριώδη ασθένεια μπορεί να ευθύνονται χημικά που χρησιμοποιούνται στην αλιεία.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS