Η Πελόζι περιέγραψε πώς γλίτωσαν οι συνεργάτες της από τον όχλο -Κρυμμένοι 2,5 ώρες κάτω από ένα γραφείο, στο σκοτάδι, σιωπηλοί

Η Πελόζι περιέγραψε πώς γλίτωσαν οι συνεργάτες της από τον όχλο -Κρυμμένοι 2,5 ώρες κάτω από ένα γραφείο, στο σκοτάδι, σιωπηλοί

Οι υπάλληλοι της Νάνσι Πελόζι, έπρεπε να μείνουν κρυμμένοι κάτω από ένα γραφείο επί 2,5 ώρες την ώρα που οι εισβολείς προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα του γραφείου όπου βρίσκονταν, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε συνέντευξή της.

«Όταν οι διαδηλωτές έκαναν την επίθεση στο Καπιτώλιο, προτού φτάσουν ακόμη σε αυτές τις πόρτες, η αστυνομία του Καπιτωλίου με τράβηξε από το πόντιουμ» δήλωσε η Πελόζι στην δημοσιογράφο της εκπομπή «60 Minutes» Λέσλι Σταλ. «Και ανησυχούσα γιατί είπα: Όχι, θέλω να είμαι εδώ’. Και αυτοί μου απάντησαν: ‘Όχι, πρέπει να φύγετε’. Τους είπα ότι δεν φεύγω αλλά αυτοί επέμειναν».

Η αστυνομία, με προτεταμένα τα όπλα, κράτησε τους εισβολείς μακριά, αλλά στην άλλη πλευρά του Καπιτωλίου, ο όχλος που υποστήριζε τον Αμερικανό πρόεδρο, κατάφερε να εισέλθει. Οι σκηνές ήταν συγκλονιστικές.


«Νομίζω πως ήταν παγκοσμίως αποδεκτό, ότι αυτό που συνέβη ήταν μια φοβερή, τρομερή παραβίαση του Καπιτωλίου, του πρώτου κυβερνητικού κλάδου, του νομοθετικού κλάδου, από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών» είπε η Νάνσι Πελόζι.

Ταμπουρωμένοι και κρυμμένοι κάτω από ένα γραφείο επί 2,5 ώρες οι υπάλληλοι της Νάνσι Πελόζι

Ο όχλος ήταν ελεύθερος να περιπλανηθεί στις αίθουσες του Κογκρέσου, με μία ομάδα μάλιστα να φτάνει μέχρι τα γραφεία της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Έσπασαν μία από τις πόρτες του γραφείου, προτού φτάσουν σε μία άλλη – πίσω από την οποία κρυβόταν το τρομοκρατημένο προσωπικό της Νάνσι Πελόζι. «Το προσωπικό κρύφτηκε κάτω από το γραφείο, οχύρωσε την πόρτα, έσβησε τα φώτα και σιώπησε μέσα στο σκοτάδι» είπε. «Κάτω από το τραπέζι για 2,5 ώρες».

Κατά την διάρκεια εκείνης της περιόδου που ήταν κρυμμένοι, άκουγαν τους εισβολείς να χτυπούν την πόρτα. Κατά μήκος του διαδρόμου, μια ομάδα αυτών των εισβολέων μπήκε στο ιδιωτικό γραφείο της Πελόζι.

«Βλέπετε τι έκαναν στον καθρέφτη εκεί; Υπήρχαν παντού γυαλιά. Πήραν έναν υπολογιστή και όλα αυτά τα πράγματα» είπε η Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Μπήκαν στο γραφείο μου και μάλιστα κάποιος πόζαρε με τα πόδια επάνω του». Ο άνδρας αυτός συνελήφθη την Παρασκευή. Και το FBI ερευνά τώρα εάν κάποιος από τους εισβολείς – μερικοί φορούσαν μάλιστα αλεξίσφαιρα γιλέκα – είχε σκοπό να απαγάγει ή να σκοτώσει νομοθέτες ή τους υπαλλήλους τους.

Ο άνδρας που πόζαρε με τα πόδια πάνω στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι
«Τα στοιχεία δείχνουν τώρα πως ήταν μια καλά σχεδιασμένη, οργανωμένη ομάδα με ηγεσία και καθοδήγηση. Και οι εντολές ήταν να πάρουν ανθρώπους» είπε η Νάνσι Πελόζι. «Σε ηχητικά ντοκουμέντα ακούγονται να λένε: ‘Που είναι η πρόεδρος; Ξέρουμε ότι έχει προσωπικό. Πρέπει να είναι κάπου εδώ. Θα τους βρούμε».

YN 2021 01 12 08.08.34

Ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη την Παρασκευή

Κρυμμένη σε άγνωστη τοποθεσία η Νάνσι Πελόζι

Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, η Νάνσι Πελόζι και ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, από μια άγνωστη τοποθεσία όπου είχαν μεταφερθεί, κάλεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να πει στους οπαδούς του να φύγουν από το Καπιτώλιο. «Ο Πρόεδρος τους είπε να πάνε σπίτι τους, αλλά συνέχισε με τα ψέματά του, τις ψευδείς δηλώσεις του, την αυταπάτη του πως κέρδισε αυτές τις εκλογές» εξήγησε η Νάνσι Πελόζι.

«Τελικά, οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν» είπε η παρουσιάστρια συνεχίζοντας: «Και σχεδόν αμέσως επιστρέψατε στην συνεδρίαση. Πώς συνέβη αυτό;», με την Νάνσι Πελόζι να απαντά: «Ξέρω από τον Τσακ Σούμερ και τον Μιτς ΜακΚόνελ πως υπήρχε συναίνεση για την επιστροφή μας. Υπήρχαν προτάσεις για να την κάνουμε σε κάποια άλλη, άγνωστη τοποθεσία, αλλά θα καθυστερούσαμε. Η γενική πεποίθηση πάντως, ήταν πως έπρεπε να στείλουμε ένα μήνυμα δύναμης και έπρεπε να επιστρέψουμε στο Καπιτώλιο το συντομότερο δυνατό».

Πάντως, ακόμη και μετά τα ντροπιαστικά αυτά γεγονότα, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις αποφάσεις τους για αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. «Μετά την βία. Ντροπή τους» είπε η Νάνσι Πελόζι. «Και ντροπή στα 2/3 των Ρεπουμπλικανών εκλεκτόρων που τους υποστηρίζουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS