Νέα δήλωση Ζάεφ: Ο Τσίπρας έδωσε τη «μακεδονική ταυτότητα»

Νέα δήλωση Ζάεφ: Ο Τσίπρας έδωσε τη «μακεδονική ταυτότητα»

Μία ακόμα αποκάλυψη για το έντονο παρασκήνιο που οδήγησε τελικά στη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, στη διάρκεια τηλεμαχίας με τον ηγέτη της Αντιπολίτευσης Κρίστο Μιτσόσκι.

Είπε ότι συμφώνησε να ονομαστεί η χώρα του Βόρεια Μακεδονία δεδομένου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε τη «μακεδονική ταυτότητα».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει με την «Δημοκρατία του Ίλιντεν» αλλά, όπως είπε, απορρίφθηκε από την Αντιπολίτευση, κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη ονομασία θάφτηκε οριστικά.

Ο Ζάεφ αναφέρθηκε και στο θέμα της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας» για την οποία είπε ότι «λάμπει στον ΟΗΕ»: Είναι η γλώσσα των «Μακεδόνων» στην Αυστραλία, την Αμερική, στον Καναδά, την Ελβετία, τη Γερμανία και κανείς δεν την αμφισβητεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κρίστο Μίτσκοσκι πίεσε αρκετές φορές, όπως γράφει το liberal.gr, τον Ζάεφ να απαντήσει στο ερώτημα εάν στην Ελλάδα ζουν «Μακεδόνες» και ποιες γλώσσες ομιλούνται στην ελληνική Μακεδονία.

Ωστόσο ο Ζάεφ αρνήθηκε να απαντήσει προκειμένου να αποφύγει να κατηγορηθεί για παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ